Bouřka »vystěhovala« těžce nemocné | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Bouřka »vystěhovala« těžce nemocné

Voda tekla v hospicu přímo na jednotku intenzivní péče.
Voda tekla v hospicu přímo na jednotku intenzivní péče. (Foto HZS Zlínského kraje)

Po čtyřech měsících se ve Zlínském kraji dočkali ze soboty na neděli nadílky vody. Ale ne tak, jak by si přáli. Bouřky a přívalový déšť totiž napáchaly velké škody. V hospicu Hvězda museli dokonce stěhovat i těžce nemocné klienty.

 „Situace byla pro nás opravdu dramatická. Spadla část stropu ze sádrokartonu. Voda protekla ze střechy přímo na jednotku intenzivní péče. Osm těžce nemocných klientů bylo nutné přemístit. Pro obě strany to bylo náročné. Pacienti museli mít kyslík. Naštěstí máme samostatné kyslíkové lahve,“ řekla Aha! ředitelka Hvězdy ve Zlíně-Malenovicích Miroslava Kalivodová (60). Voda z kanálů zatopila i přízemí se šatnami. Zaměstnanci v noci přijeli a uklízeli. „Vše jsme zvládli, s pomocí 12 hasičů jsme i vygruntovali. Za to jim patří dík,“ dodala.

Nánosy bahna
Ve Zlínském kraji začaly problémy v sobotu okolo 19. hodiny a do včerejšího rána měli hasiči 25 výjezdů. „Na silnicích byly nánosy bahna, voda ucpala potrubí a kanály, vnikla do sklepů, domů a ubytovny. Vodu jsme čerpali celou noc a pomáhali dobrovolní hasiči,“ řekl mluvčí hasičů Roman Řezníček. Obdobná situace byla také na Přerovsku a Prostějovsku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.