Popálená Sára (7) Na léčbu dostane 350 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Popálená Sára (7) Na léčbu dostane 350 tisíc!

Takto vypadala Sára před osudnou událostí. Její současnou podobu si její rodiče nepřejí zveřejnit.
Takto vypadala Sára před osudnou událostí. Její současnou podobu si její rodiče nepřejí zveřejnit.  (– archiv rodiny)

PRAHA – Konečně pomoc! Sára Zachová (7), která před dvěma lety kvůli nedbalosti učitelek málem uhořela v mateřské škole, dostane od pražského magistrátu příspěvek na léčbu ve výši 350 tisíc korun. Včera o tom rozhodli pražští radní.

Na Sáře se v dubnu 2005 vzňal karnevalový kostým – učitelky totiž do třídy plné malých dětí rozmístily hořící svíčky. Dívka utrpěla těžké popáleniny, prodělala několik transplantací kůže a do konce života bude mít následky. Třem učitelkám soud uložil několikaměsíční podmínku za ublížení z nedbalosti. Život Zachových je už třetí rok naruby, všichni od nich dali ruce pryč, drahou léčbu navíc z většiny hradí sami. „Je to zcela výjimečný případ a jsem velmi rád, že kolegové sdílí můj názor, že této rodině je nutné pomoci,“ řekl radní Jiří Janeček, který návrh na příspěvek pro Zachovy radě předložil.

Z peněz bude zaplacen speciální přístroj na ošetřování jizev, který mají zatím Zachovi zapůjčený, zbytek spolknou drahé gely, spreje, obvazy a rehabilitace. „Jsme nesmírně šťastní a moc děkujeme. Magistrát byl jediný, který nám skutečně pomohl,“ řekla včera Sářina maminka Michaela. O lidské lhostejnosti a aroganci úřadů by mohla vyprávět hodiny. Když se Zachovi na radu právníka obrátili na radnici městské části Praha 8, zřizovatele školky, v níž se tragédie stala, dostali odpověď, která je šokovala. „Prý nevědí, proč by nám měli něco platit – i proto, že paní učitelky se necítí vinny,“ podotkla Michaela Zachová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.