Pašeračce Tereze H. (21) prodloužili vazbu: Čekejte na mě a snažte se mi pomoct | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pašeračce Tereze H. (21) prodloužili vazbu: Čekejte na mě a snažte se mi pomoct

Tereza H. si zničila život.
Tereza H. si zničila život. (YouTube)

Češce Tereze H. (21), která byla zadržena 10. ledna na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kily heroinu, prodloužil včera soud vazbu. 

Dorazila před něj oděná v tradičním pákistánském sárí se zkroušeným výrazem ve tváři a podle snímků i pohublá. Když tam přišla poprvé, byla samý úsměv a dokonce pózovala fotografům. Tentokrát už ne. Jediné co řekla novinářům, byl vzkaz rodičům: „Čekejte na mě a snažte se mi pomoct.“

„Žena zatím zůstane ve věznici do 7. února,“ uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Případ podle ní nadále řeší pákistánská celní policie. Kdy začne soudní řízení, tak ještě není jasné.

Celníci Terezu H. zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Heroin našli v jejím kufru. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se podle české diplomacie zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Dostala balíček

Tereza H. se už setkala s českým honorárním konzulem, dostala vzkazy od rodiny a balíček se základními potřebami? Má k dispozici právníka, podle nějž je na tom zdravotně dobře.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.