Převezou přes Vltavu! Lodí za 2,5 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Převezou přes Vltavu! Lodí za 2,5 milionu!

Tady bude jedno z nástupních mol.
Tady bude jedno z nástupních mol. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Na Vltavě se objeví další přívoz! Již od úterý začne spojovat pražský Smíchov s Podolím. Přívoz bude zařazen do městské hromadné dopravy a budou na něm platit obvyklé jízdenky na MHD.

Na Vltavě se objeví další přívoz! Již od úterý začne spojovat pražský Smíchov s Podolím. Přívoz bude zařazen do městské hromadné dopravy a budou na něm platit obvyklé jízdenky na MHD. Přestože to bude již čtvrtý pražský přívoz, jeho provozovatel se o budoucnost neobává. „Ráno a odpoledne by mohli přívoz využívat lidé, kteří cestují do práce, protože nejbližší spojení hromadnou dopravou je přes Barrandovský most autobusem nebo přes centrum po Palackého mostě,“ pravil převozník Jaroslav Knap.

Přívoz přivítají i cyklisté, stezky jsou na obou březích řeky a za kola, kočárky či psy se na lodi neplatí. To je například rozdíl oproti klasické MHD.

O víkendech a ve všední dny odpoledne by mohli přívoz zase využívat sluncechtiví návštěvníci Žlutých lázní. Další skupinou zákazníků jsou podle Knapa lidé, kteří jezdí ze smíchovské strany do bazénu v Podolí.

Společnost provozuje na Zlíchově již od loňska půjčovnu motorových lodí a lodiček a s nápadem zřídit si přívoz přišla již vloni. „Tehdy se ten nápad zrodil, ale zrealizoval jsem jej až letos,“ dodal Knap. Jeho rozhodnutí prý ovlivnil hlavně zájem Pražanů.

Samotný převoz bude zajišťovat úplně nová, na míru postavená motorová loď. Její výroba trvala měsíc a stála 2,5 milionu korun. „Vejde se na ni dvanáct lidí, ale mohla by uvézt i víc, bude mít totiž motor o síle 130 koní a na druhý břeh jí to netrvá ani pět minut. Autem to přitom trvá nejméně dvacet a MHD přes čtyřicet minut,“ míní převozník.

Přívoz bude jezdit mezi půjčovnou lodí na Zlíchově a Veslařským ostrovem, kde bude nástupiště u lávky na Podolském nábřeží. Provoz bude slavnostně zahájen v úterý 17. července odpoledne a jezdit bude každý den od 6.00 do 22.00 hodin. Pravidelné plavby budou každou půlhodinu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.