Piráti ze Sněmovny na vlnách podivna: Prokletí upocených košil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Piráti ze Sněmovny na vlnách podivna: Prokletí upocených košil!

Předseda Pirátů Ivan Bartoš
Předseda Pirátů Ivan Bartoš (Foto CNC - Martin Sekanina)

Zatímco pirátům z Karibiku stačil džbánek rumu, Piráti ze Sněmovny mají manýry hollywoodských hvězd. Podle několika zdrojů Aha! přímo ze Sněmovny vznesli požadavek na čistírnu na upocené košile a halenky a také na vlastní gril!

V blízkosti pirátských kanceláří ve Sněmovně je terasa. A podle informací Aha! láká poslanecké nováčky z Pirátské strany k různým párty. Měli vznést dokonce požadavek na gril. Šéf Pirátů Ivan Bartoš (37) to ale na náš přímý dotaz odmítl, i když prý by bylo škoda nechat terasu bez dalšího povšimnutí. „Určitě se o využití terasy bavíme,“ dodal Bartoš.

Hledá se pradlena

Netypickou myšlenku ale Piráti do Sněmovny přece jen vnesli. Začali totiž přemýšlet nad tím, jak a kde si budou moct nechat prát a čistit propocené košile a halenky, které nosí na jednání. „Samozřejmě jsme začali řešit efektivní servis, i co se oblečení týče pro naše poslankyně a poslance, nikoliv však prostřednictvím aparátu Sněmovny,“ řekl Bartoš.

Prý není efektivní, aby si čistírnu zajišťovalo 22 pirátů individuálně. „Chceme skrze aparát našeho klubu nabídnout možnost praní košil či halenek. Protože v Praze funguje řada firem a my chceme dostát našim pirátským standardům, vypíšeme požadavky a oslovíme různé firmy, které službu nabízejí,“ nastínil Bartoš pro Aha!.

Svoboda volby

A kritéria pro případné zájemce? Znalost pirátského programu není podmínkou – rozhoduje cena a včasnost. „V tuto chvíli máme provizorní stav, kdy si někteří tyto služby zajišťují sami a někdo využívá nyní předdomluvených služeb. V budoucnu to bude stejné. Svoboda volby,“ dodal šéf Pirátů, který si musel po zvolení do Sněmovny vyrazit do obchodu koupit nějaké košile a kravaty.

Ostatní to neřeší

Poslanci z jiných stran takové starosti nemají. Martina Lustigová z tiskového odboru dolní komory potvrdila, že Sněmovna čištění oblečení nijak nezprostředkovává. „Čistíren je v okolí Poslanecké sněmovny na Malé Straně nebo na Smíchově několik,“ uvedla.

Nový šéf v lednu

Piráti si budou volit nové vedení strany 6. ledna. Svůj post na celostátním fóru v Brně bude znovu obhajovat dosavadní šéf Ivan Bartoš (37). Volba nového republikového předsednictva vyplývá ze stanov Pirátů, do tří měsíců po volbách do Sněmovny totiž musí skončit. Celostátní fórum všech členů Pirátské strany, je jejím nejvyšším orgánem. Většina jeho jednání i hlasování se odehrává po internetu, nejméně jednou za rok se ale schází i fyzicky.

Přečtěte si
Jakk
28. 11. 2017 • 16:47

To není anorektik, ale feťák. Stačí se na něj podívat a je to jasný, úplnej vyhulenec špinavej a nemytej.

jity
28. 11. 2017 • 10:46

Ten Bartoš mi přijde jak anorektik.

anezat
28. 11. 2017 • 09:23

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.