Mistři světa ve sportovním aerobiku jsou ze Zlína! Zuzka (11) a Jáchym (13): Trénujeme 3 hodiny denně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mistři světa ve sportovním aerobiku jsou ze Zlína! Zuzka (11) a Jáchym (13): Trénujeme 3 hodiny denně

Jáchym Hanák a Zuzka Němcová se stali s dvouminutovou sestavou v kategorii kadeti (11 až 13 let) mistři světa.
Jáchym Hanák a Zuzka Němcová se stali s dvouminutovou sestavou v kategorii kadeti (11 až 13 let) mistři světa. ( Foto Aha!: Slávka Červená)

Mají podzimní prázdniny a navíc by měli slavit. Místo volna ale dřou v tělocvičně sportovní aerobik. Ovšem s nadšením. Zuzka Němcová (11) s Jáchymem Hanákem (13) jsou čerstvými mistry světa.

Z nizozemského Leidenu přivezli svěřenci Moniky Váňové (44) z MV Teamu zlínské univerzity tři medaile. Z nedávného mistrovství republiky devět. Klub funguje teprve rok a už je nejúspěšnější na celé Moravě.  „Do aerobiku chodím od čtyř let. Moc se mi to líbilo vždycky v televizi. Trénuji čtyřikrát týdně po škole. Vždy tři hodiny a ještě stíhám flétnu. Mistrovství světa bylo úžasné,“ prozradila Zuzka ze Zlína.  Daleko náročnější to má její partner.Do Zlína Jakub dojíždí od roku 2009 z Luhačovic. „Beru to jako samozřejmost. Ale jiné aktivity už nestíhám. Jsem nadšený, že letos jsme byli neporazitelní,“ řekl radostně.  A na světovém klání bodovala i jejich kolegyně Vanda Šimková (14), s polským partnerem se stali vicemistry. Obdivuhodné je, že i když mají všeho nad hlavu, ve škole jsou jedničkáři!

Všechno si platí sami
Zlínský klub je mladý, sponzory nemá a vše platí dětem rodiče. „Je to náročné. Ale děcka to dělají s láskou a mistrovství světa v Holandsku bylo pro ně třešničkou na dortu. Náklady pro dceru si vyžádaly 11 tisíc. Je to hodně, ale pro ni i ostatní je taková účast něco,“ konstatovala Petra Šimková (45), maminka úspěšné juniorky Vandy.

Sportovní či gymnastický aerobik
Vznikl v polovině 80. let 20. století. Vychází ze základů tanečního aerobiku pro veřejnost, což je kondiční cvičení při hudbě, zaměřené na rozvoj oběhové soustavy, na zvýšení vytrvalosti a výkonnosti. Český sportovní aerobik dosáhl uznání hlavně díky organizační činnosti Jitky Poláškové a úspěchům první české mistryně světa Olgy Šípkové.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.