Terezku (10) zavřeli do blázince! Lékaři: Pusťte ji! Soudce: Ne | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Terezku (10) zavřeli do blázince! Lékaři: Pusťte ji! Soudce: Ne

Terezka je stále zavřená na psychiatrii.
Terezka je stále zavřená na psychiatrii. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Jen proto, že nechtěla svému otci říkat »tatínku« a přespávat u něj, skončila Terezka Chocová (10) v pondělí na Psychiatrické klinice pražské motolské nemocnice. Včera už to vypadalo, že Terka z nemocnice půjde domů, podle doktorů je totiž zdravá, ale soud, který ji tam zavřel, stále trvá na svém: Zůstane na psychiatrii a šmytec!

Jen proto, že nechtěla svému otci říkat »tatínku« a přespávat u něj, skončila Terezka Chocová (10) v pondělí na Psychiatrické klinice pražské motolské nemocnice. Včera už to vypadalo, že Terka z nemocnice půjde domů, podle doktorů je totiž zdravá, ale soud, který ji tam zavřel, stále trvá na svém: Zůstane na psychiatrii a šmytec!

„Její současný zdravotní stav nevyžaduje hospitalizaci ve zdravotnickém zařízení,“ cituje z lékařské zprávy ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík. Jenže, pustit ji domů lékaři nesmějí! Soudce si postavil hlavu. „Dítě zůstane v nemocnici! Pokud bude propuštěno, bude na nemocnici a lékaře podána žaloba pro maření úředního rozhodnutí,“ vzkázal podle našeho zdroje doktorům.

„V propuštění nám brání předběžné opatření soudu, které říká, že dítě musí být v naší nemocnici hospitalizované. Podali jsme na soud žádost, aby předběžné opatření zrušil, ale…,“ krčí rameny ředitel nemocnice Miloslav Ludvík. Kdy soud rozhodne, nikdo netuší.

Terezka je tak zatím stále v pyžámku v postýlce na psychiatrii jen se svojí plyšovou žirafou. Návštěvy za ní mohou pouze dvakrát týdně a o víkendu. Nemocnice se ale ustrnula a za Terezkou pustila její maminku třeba i včera, mimo původní rozvrh. „Protože je Terka zdravá, povolil ředitel změnu režimových opatření. Vyšli nám vstříc,“ řekla deníku Aha! Terezčina maminka Markéta Smutná.

A co Terezčin tatínek Lubomír Choc? Když se Terka narodila, odmítal, že je její otec. Poté, co testy DNA jeho otcovství potvrdily, začal si kontakt s dcerou vymáhat. Terezka ale na něj není zvyklá, nikdy s ním nežila, nechce mu říkat »tati« a přespávat u něj. Soud proto rozhodl, že Terezka není zřejmě normální a musí na psychiatrii!
Není Lubomíru Chocovi své zavřené dcerky líto? Zřejmě ne! „Byl jsem za Terezkou spolu s její babičkou ve středu hodinu na návštěvě. Na pokoji se zrovna balila holčička, která tam byla měsíc a půl a vůbec se jí z nemocnice nechtělo,“ podotkl Choc.

A co soudce Miloslav Sládek, který o osudu Terezky rozhodl? Na otázky zaslané mailem včera neodpověděl…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.