Jen měnili píchnuté kolo. Smetl je kamion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jen měnili píchnuté kolo. Smetl je kamion!

Mužům na místě nehody už nebylo pomoci.
Mužům na místě nehody už nebylo pomoci. (pro Aha! – HZS Jihomoravského kraje)

JIHLAVA – Další zápis do knihy tragédií si zaznamenala nejvytíženější česká dálnice D1. Ve směru na Brno došlo ve čtvrtek pozdě večer ke zbytečnému neštěstí. Dva řidiče vyměňující kola u nákladního vozu srazil kamion. Oba zemřeli.

Šoféři dvou kamionů (†25 a †53) zaparkovali vozy v odstavném pruhu na 165. kilometru dálnice poblíž Velké Bíteše na Žďársku, aby jeden druhému pomohl vyměnit píchnuté kolo. Stání v odstavném pruhu se jim však stalo osudným. Ve chvíli, kdy již byli s prací téměř hotovi, smetl je další projíždějící tirák. Ten si nevšiml výstražných kuželů a oba muže srazil v plné rychlosti, přičemž se ještě bočně střetl s jedním z odstavených náklaďáků. Řidiči na místě zemřeli chvíli po nárazu na mnohačetná poranění. Viník nehody ještě několik metrů vůz odřídil, ale sám nakonec skončil v příkopě.

„Vyvázl v šoku,“ konstatoval mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. „V nemocnici skončila také spolujezdkyně jednoho ze zemřelých řidičů,“ dodal. Odklízení místa nehody trvalo bezmála tři hodiny a vyžádalo si uzavření dálnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.