Policie o střelbě na Proseku: Nebyl to milostný trojúhelník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policie o střelbě na Proseku: Nebyl to milostný trojúhelník!

Pavel Vopěnka se svým synovcem.
Pavel Vopěnka se svým synovcem. (: archiv rodiny)

PRAHA (vet) – Policejní vyšetřovatelé stále marně pátrají po motivu běsnění pražského taxikáře Pavla Vopěnky (+30), který na Proseku napadl strážníky a byl poté zastřelen. Zprávy o tom, že šlo o vyřizování účtů mezi bývalou přítelkyní, milencem strážníkem a Vopěnkou vylučují.

PRAHA – Policejní vyšetřovatelé stále marně pátrají po motivu běsnění pražského taxikáře Pavla Vopěnky (+30), který na Proseku napadl strážníky a byl poté zastřelen. Zprávy o tom, že šlo o vyřizování účtů mezi bývalou přítelkyní, milencem strážníkem a Vopěnkou vylučují.

Přepadená Lucie H. (27) trvá na tom, že Vopěnku nikdy před tím neviděla. Prý netuší, co po ní chtěl. Zdál se jí ale divný a z jeho chování se domnívala, že ji chce znásilnit. „Ženu prý táhl do křoví. Nic srozumitelného ale neříkal, jen brblal něco, čemu nerozuměla. Pak se mu vytrhla a utekla,“ řekl Aha! kriminalista.

Válka účastníků milostného trojúhelníku se tak v Litoměřické ulici zřejmě nekonala. „Dosud shromážděné materiály a výslechy vylučují, že se napadená žena znala se zastřeleným mužem, nebo že se znala se strážníky,“ uvedla policejní mluvčí Eva Brožová.

Strážníky prý zavolal muž, který průběh obtěžování sledoval z okna. „Strážník opakovaně potvrdil, že napadenou ženu nezná a není s ní v jakémkoliv osobním či příbuzenském vztahu. Podle jeho tvrzení neexistuje žádné spojení ani mezi ním a zastřeleným mužem,“ uvedl ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš.

Vyloučit tedy stále nelze ani loupežný motiv. Policie se zatím marně snaží zjistit, co muže k podivnému chování, které nakonec zaplatil životem, vedlo. Vyslýchá jeho příbuzné, kamarády i spolupracovníky. Ti si nedokáží Vopěnkovo chování vysvětlit. Podle nich ještě dopoledne trénoval, vypil na hřišti limonádu a šel domů údajně řešit finanční vyrovnání s bývalou přítelkyní. „O holky neměl nouzi, tak proč by chtěl nějakou cizí znásilňovat?“ říká jeden z Vopěnkových přátel.

Začátkem příštího týdne policie očekává výsledek expertizy, která má prokázat, zda Vopěnka nebyl pod vlivem drogy. „Zatím s jistotou víme, že nebyl opilý,“ dodala Brožová.

K incidentu došlo v neděli kolem půl třetí odpoledne v Litoměřické ulici v Praze 9. Zatímco napadená běžela útok oznámit na policii, popral se Vopěnka se strážníky, které zbil a sebral jim tonfu i pistoli. Policisté ho nakonec na místě zastřelili.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.