Umlátil koně k smrti?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Umlátil koně k smrti?!

Smrt byla pro klisnu Iluzi vysvobozením.
Smrt byla pro klisnu Iluzi vysvobozením.

BLAŽEJOV – Policie obvinila chovatele koní Stanislava Šamala z týrání zvířat. Hrozí mu až roční vězení! Je to jen další krok v případu, který už dva měsíce pobuřuje obyvatele Blažejova.


„Vzal lopatu a začal ho řezat hlava nehlava...,“ tvrdí svědkyně

Policie obvinila chovatele koní Stanislava Šamala z týrání zvířat. Hrozí mu až roční vězení! Je to jen další krok v případu, který už dva měsíce pobuřuje obyvatele Blažejova na Jindřichohradecku. Tehdy tam majitel farmy Dvoreček surově zmlátil zraněnou klisnu lopatou. Ta pak pomalu několik dnů umírala v krutých bolestech!

Klisna jménem Iluze si před osmi měsíci poranila nohu. Když se zjistilo, že má zlomeninu krčku, začal se k ní chovatel Stanislav Šamal chovat hodně hrubě. Například ji mlátil násadou od lopaty. Několik dní pak ubohé zvíře krutě umíralo. „Pitvou i dalšími odbornými expertizami bylo prokázáno, že kůň před smrtí značně trpěl a bylo s ním hrubě zacházeno,“ sdělil mluvčí jindřichohradeckých policistů Jaroslav Beran. Z utýrání klisny Iluze chovatele Šamala obvinily dívky, které byly dříve členkami jezdeckého oddílu Dvoreček. „Šly jsme sedlat koně na vyjížďku a Iluze ležela v boxu. Slyšely jsme jenom dutý rány a řev. On do ní kopal, mlátil ji ohlávkou a v amoku popadl lopatu a začal ji mlátit hlava nehlava,“ popsala celou událost Anna Vlasáková, členka jezdeckého oddílu.
Případem se poté začala zabývat policie a Šamala už obvinila. Ten ale všechna nařčení a obvinění odmítá. „Klisna Iluze měla ve výběhu úraz. Po dohodě s veterinářem jsem ji nechal operovat. Celkem šlo o pět zákroků včetně rentgenu, o čemž jsou pořízeny fotografie. Nebyla to levná záležitost a myslím, že to jasně nasvědčuje tomu, že mi kůň nebyl na obtíž,“ hájí se Šamal, který už sám podal trestní oznámení na bývalé členky jezdeckého oddílu.


Autor: (mp)
Foto pro Aha!: Anna VLASÁKOVÁ

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.