Kavárna vzhůru nohama: Dobrý den, dáte si kávičku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kavárna vzhůru nohama: Dobrý den, dáte si kávičku?

Kavárnu najdete v německém Wertheimu nedaleko Frankfurtu.
Kavárnu najdete v německém Wertheimu nedaleko Frankfurtu. (Foto Profimedia.cz)

Záchod, vana či jídelní stůl na stropě, lustry na podlaze, venku na zápraží trabant zaparkovaný střechou dolů. Přesně tak to vypadá v unikátní kavárně v německém Wertheimu – všechno je tu totiž vzhůru nohama, a to včetně samotného domu!

Podnik, z něhož se leckomu doslova zatočí hlava, protože vše je na svém místě, jen se tu »chodí po stropě«, je dílem jistého Andrease Hakena (32). „Jako malý jsem z postele koukal do stropu a přemýšlel, jaké by to bylo, kdyby všechno bylo obráceně,“ usmívá se chlapík, který si kavárnou jménem Toppels splnil dětský sen.

Vybudovat bizarní dům prý nebylo složité. „Nejtěžší bylo sehnat povolení, pak už to šlo raz dva,“ tvrdí s tím, že barák byl nejdřív postaven jako každý jiný, pak ho jeřáby otočily a převrátily. „Základy jsme zpevnili speciálními sloupy a veškeré předměty v domě upevnili tak, aby nespadly lidem na hlavu,“ vysvětluje.
Ideální místo pro bizarní fotky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.