Smrt českých kulturistů! Dřeli s činkami Pak je zabila kráva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrt českých kulturistů! Dřeli s činkami Pak je zabila kráva!

Vlastimil Krejsa a...
Vlastimil Krejsa a... (pro Aha! – Ronnie.cz)

LOKET – Kráva zabila kulturisty! Při tragické dopravní nehodě na 67. kilometru dálnice D1, kdy automobil se dvěma mladíky narazil v sobotu večer do potulující se krávy, zahynuli dva špičkoví čeští kulturisté. Šlo o Petra Froňka (†28) a jeho trenéra Vlastimila Krejsu (†34).

„Krejsa byl zkušený kulturista a finálový účastník většiny mistrovství ČR. Díky svým znalostem, věku i výsledkům už působil dokonce jako trenér,“ nechal se slyšet Zbyněk Janoud, prezident Svazu kulturistiky a fitness České republiky.

Svého svěřence Petra Froňka si nevybral náhodou, bydleli totiž nedaleko od sebe. „Petr se nevěnoval kulturistice dlouho, zato však velmi intenzivně. Mistrovství České republiky pro něj mělo být první velkou kulturistickou soutěží, tady měl sklidit ovoce své práce a dřiny. Nakonec se umístil na pěkném šestém místě a z Orlové si odvážel mimo jiné i slibný start v kariéře profesionálního závodníka,“ podotkl Janoud.

Zato kariéra Vlastimila Krejsy byla za patnáct let protknuta mnoha vítězstvími. Na mistrovství v Orlové nesoutěžil, byl se zde nejen podívat za kamarády, ale především jako morální podpora a rádce pro nezkušeného Petra.

„Je to paradoxní, protože Vlasta soutěžil naposledy v listopadu v Německu a po skončení soutěže řekl, že to byla na dlouhou dobu jeho poslední účast. Chtěl si dát tak na rok, dva pauzu,“ potvrdil informace pro Aha! Martin Jebas, šéfredaktor internetového magazínu o kulturistice Ronnie.cz.

Osmadvacetiletý Petr Froněk směřoval spolu se svým trenérem Vlastimilem Krejsou do Lovosic, kde Froněk bydlel. Krejsa obýval s rodinou dům v nedalekém Bechlíně. Tam však již nikdy nedorazil. Na 67. kilometru dálnice D1 vyhasly životy obou kulturistů po střetu s krávou, která utekla z nedaleké pastviny.

Rodina byla zprávou o tragické nehodě zdrcena. „Dozvěděl jsem se to ještě ten večer, nejdřív jsem tomu nechtěl věřit, ale pak to na mě všechno dolehlo,“ řekl pro Aha! Krejsův nejlepší kamarád a spolucvičící, Tomáš Rybář. „Cvičili jsme spolu několikrát do týdne, jsem z toho teď moc smutný, to se ani nedá popsat. Teď je ale nejdůležitější postarat se o pozůstalé, musíme držet při sobě. Uspořádali jsme sbírku, která by měla pomoci oběma rodinám překlenout tohle chmurné období. Vlastík po sobě nechal manželku a osmiletého syna Jakuba,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.