Lord, postrach Italů! Ucítí cigaretku a... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lord, postrach Italů! Ucítí cigaretku a...

Lord u pašovaných cigaret.
Lord u pašovaných cigaret. (pro Aha! – Karel Jandák)

CHOTĚBUZ – Pes Lord (3) je hrdina! Služební policejní pes včera vyčmuchal na hraničním přechodu v Chotěbuzi 330 000 kusů pašovaných cigaret. Ty celníci zabavili Italovi, který je ukrýval v dodávce převážející květiny. Během posledních čtrnácti dnů už je to Lordův druhý úspěšný úlovek. Tehdy našel pašované cigarety v zavazadlech v autobuse, který cestoval také do Itálie.

A jak se to odehrálo včera? „Muž projel hraničním přechodem v Chotěbuzi z Polska na české území. Domníval se, že má vyhráno. Nedaleko za přechodem ale přišla celní kontrola. Služební pes vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků svým perfektním čichem naznačil celníkům, že ve vozidle není něco v pořádku,“ popsal zásah tiskový mluvčí Celního ředitelství Ostrava Karel Moškoř.

Celníci pak dodávku kontrolovali s jistotou, že tam tabákový kontraband je. „Podařilo se objevit dvě důmyslné schránky, vybudované speciálně na převoz pašovaného zboží. Po demontáži krytů v podlaze a přepážky za sedadly řidiče objevili celníci ve dvou schránkách celkem 330 000 kusů cigaret značek Marlboro, LM a Chesterfield,“ zakončil Moškoř.

Ital by tak způsobil daňový únik za více než půl milionu korun. Díky Lordovi ale skončily cigarety s polskými kolky, které měly za cíl jih Evropy, v rukou celníků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.