Randák o milionech za Hanku a Tonču: V Česku si z výkupného někdo uloupl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Randák o milionech za Hanku a Tonču: V Česku si z výkupného někdo uloupl!

Randák promluvil o tom, kde skončili některé milióny.
Randák promluvil o tom, kde skončili některé milióny. (Foto ara)

Ze šesti milionů dolarů výkupného za Hanu Humpálovou a Antonii Chrásteckou unesené v Pákistánu v roce 2013 si někdo uloupl už tady v Česku. Je o tom přesvědčen bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák (60).

„...únosci dostali daleko méně. O tom se moc nemluví. Někde po cestě někomu nějaké dolary uvázly za nehty,“ řekl Randák v rozhovoru pro server Denik.cz. Kdo a kolik konkrétně si z výkupného ulil, už exšéf českých špionů neprozradil, ale podle něj to bylo ještě tady v Česku. K tureckým vyjednavačům, potažmo únoscům ta částka prý celá nedorazila.

Randák také sepsul prezidenta Miloše Zemana, že potvrdil výši výkupného.„...úplně jednoznačně to potvrdil. Vždyť to ještě přepočítával, aby bylo vidět, jak je dobrý ekonom a zná kurz,“ prohlásil Randák. Ministerstvo zahraničních věcí se k Randákovým výrokům staví zdrženlivě. „Nezlobte se, ale spekulace soukromých osob nekomentujeme,“ řekla Aha! mluvčí ministerstva Michaela Lagronová.

Přečtěte si
sylvie59
6. 3. 2016 • 08:59

Budete se divit, nejspíš přinesou. To se tak říká pro útěchu chudejm. Před časem se dělal nějaký průzkum a zjistilo se, že prachatí jsou šťastnější a spokojenější, než chudí. Proč by to tak nemělo být? A zda mají nějaké výčitky svědomí, když penězům nepřišli "čistě"? K velkým penězům se ani jinak přijít nedá ale to si nikdo nepřipouští. Obelhává se různým způsobem naprosto každý. Vy i já.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.