Nechtěl platit odvoz! Obývák nacpal do popelnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nechtěl platit odvoz! Obývák nacpal do popelnice!

Policisté případ předali na magistrát.
Policisté případ předali na magistrát. (pro Aha! – MP Most)

MOST – Operátor kamerového systému mostecké městské policie nevěřil vlastním očím. Kamera, která sleduje v Mostě ulici Česká, zachytila okolo osmé hodiny večer muže (43). Ten ke kontejnerům na tříděný odpad táhl starý gauč, pak stůl, židle, skříň…

„Operátor ihned vyslal na místo hlídku, aby zjednala pořádek. Strážníci byli u kontejneru o pět minut později a zjistili, že nedaleko bydlící muž už ke kontejnerům odnesl téměř celý starý obývák,“ prozradil tiskový mluvčí mosteckých strážníků Luboš Trojna.

Vedle starého gauče našli strážníci i zašlý koberec. Menší věci byly přímo v kontejneru. „Šlo o porušení povinnosti při zacházení s objemným odpadem a strážníci muže vyzvali, aby si nepořádek zase uklidil. To se ale nestalo,“ dodává Trojna.

Muž byl podle strážníků velice překvapen, když se dozvěděl, že o jeho počínání rozhodne přestupková komise mosteckého magistrátu. „Nadměrný odpad patří na sběrný dvůr, občané si také mohou objednat vlastní kontejner a pokuta, která muži hrozí, je rozhodně větší než poplatky,“ dodává Luboš Trojna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.