Znalci rozcupovali tvrzení Petra K.! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Znalci rozcupovali tvrzení Petra K.!

Petr K.
Petr K. (Foto Aha!: Martin Sekanina, Zbyněk Pecák)

Výpovědi znalců z oboru soudního lékařství a toxikologie včera odhalily značné rozpory ve výpovědi Petra K. (37) obžalovaného z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8). Vše podle nich bylo jinak, než otec rodiny popsal vyšetřovatelům. A mají důkazy!

O zvracení...

Petr K.: „Monika běžela na záchod, že zvrací a má průjem. Klárka se vzbudila, byla malátná.“

Soudní znalec MUDr. Marek Dokoupil: „Tvrzení o častém průjmu a zvracení je paradoxní, protože v egyptské zprávě je popsáno odvodnění, ale není popsáno blíže, přitom ještě když jsme pitvu prováděli my, bylo možno odebrat krev. Egyptská pitva si odporuje i v tom, že střevo v případě průjmu by bylo prázdné, což není – tedy nebylo, protože uvádějí, že z něj odebírali vzorek. Nebyly také žádné známky poleptání sliznice jícnu a dutiny ústní. Nebyl k dispozici žaludek, který je ale v egyptských spisech uváděn jako negativní."

O otravě...

Petr K.: Obhajuje se, že musela být celá rodina v Egyptě otrávena.

Soudní znalec Dokoupil: „Na těle nebyly známky agonie, což je charakteristické pro otravy. Úmrtí dvou jedinců takovýmto způsobem je nereálné. Došlo k tomu tedy zevním faktorem. Toxikologie vyloučila drogy."

O zásahu elektrickým proudem...

Petr K.: „Já jsem si od počátku myslel, že ten jed se dostal nějak do těch lahví s pitím – v lednici z koly nebo spritu, ale určitě ne za použití elektrického proudu.“

Soudní znalec Dokoupil: „Po zasažení elektrickým proudem dochází k fibrilaci srdce a následné zástavě, čemuž plně odpovídá stav těla. Koresponduje i s výskytem krevních plynů v osrdečníku.“ Na těle Klárky ale chyběly charakteristické známky vstupu elektrického proudu „To lze vysvětlit vstupem na větší ploše, zřejmě byla Klára mokrá,“ vysvětluje Dokoupil. Případně se držela maminky.

Autor:  et,sch

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.