Minulý týden + 15 °C, včera bylo 5 °C a teď přijde sníh! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Minulý týden + 15 °C, včera bylo 5 °C a teď přijde sníh!

 (: Archiv)

PRAHA – Počasí se zbláznilo! Podle meteorologů zasype Česko těsně před příchodem kalendářního jara sníh. Na horách ho bude zřejmě dokonce tolik, že vlekaři by mnohde mohli znovu rozjet vleky. Na silnicích hrozí hromadné havárie.

Na Česko se od východu valí tisíce tun sněhu! Bílá duchna přikryje dávno probuzenou přírodu, zemědělci se modlí, aby nepomrzly rozkvetlé ovocné stromy. Už dnes se nejspíš do »bílé pohádky« probudili nejen lidé v Jeseníkách a v Beskydech, ale i na dalších výše položených místech země. Dnes a také v noci na zítřek bude příval vloček pokračovat, sněžení dorazí i do poloh kolem 300 metrů.

Na Moravě má navíc foukat silný vítr s nárazy až 50 kilometrů za hodinu. Velký pozor by si tak měli dát všichni, kdo vyjíždějí na silnice hrozí sněhové jazyky a závěje. „Nepříjemná situace může být například na Českomoravské vrchovině, na Havlíčkobrodsku a na dálnici D2,“ řekl Pavel Šimandl z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve vyšších polohách by mělo do středy napadnout až 30 centimetrů sněhu, v Jeseníkách a Beskydech až půl metru. „Sníh se tu udrží minimálně týden, spíše však až do Velikonoc,“ řekl Šimandl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.