50 let od premiéry legendárního filmu Limonádový Joe: 5+1 tajemství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

50 let od premiéry legendárního filmu Limonádový Joe: 5+1 tajemství!

Limonádový Joe
Limonádový Joe  (Foto Aha! – Daniel Černovský, Martin Pekárek, Karel Kopáč, ara)

Od slavnostní premiéry uběhlo právě dnes 50 let. Přesto si i po takové době představitel titulní role Karel Fiala (89) a pistolník Zdeněk Srstka (79) vzpomněli na neuvěřitelné příhody, které jsou jako z bláznivé komedie. Srstka si prostřelil trenýrky jako v grotesce, Fiala visel za nohu na koni a prsa Olgy Schoberové (71) osahávali na place hned tři muži.

Fialovou sprostě uráželi
Komparzisté a kaskadéři zničili nejznámější scénu, kdy Květa Fialová (85) coby Tornádo Lu schází ze schodů a zpívá. „My tě chceme, my tě máme rádi, pojď s náma do postele, a ještě něco navíc jsme na ni křičeli. Nemůžu všechno preludovat,“ práskl Srstka. Jenže když přijel domů, čekal tam na něj telegram, že se v pondělí ráno musí všechno zadarmo přetočit. „Zvukaři všechno to naše slovobraní slyšeli. Navíc nám dali glycerinový slzy, takže jsme tam brečeli jako blbci,“ prozradil Srstka v pořadu Sejdeme se na Cibulce.

Kaskadér v bezvědomí

Nejvíc v ohrožení zdraví byli kaskadéři. „Při rvačce na stole jsme se  kočkovali, ale někdo mi podal normální židli z bukovýho dřeva. Vzal jsem ji a o někoho rozbil,“ zavzpomínal Srstka. Jenže po natočení scény se zjistilo, že je jeden z kaskadérů v bezvědomí.

Fialu vlekl kůň

Šok zažil i Karel Fiala při přestřelce na ulici. „Přitáhli koně, svázali mu přední packy. Podrazili ho, aby ležel. A režisér říkal pánové, až řeknu akce, tak uvolníte přední a zadní, a ten kůň bude zabírán v celku. Jak uvolnili kopyta, kůň se zvednul i se mnou, rozeběhl se a táhl mě za sebou. Kůň se ale naštěstí zarazil a mě po chvíli vytáhli,“ svěřil se Fiala v pořadu Aleše Cibulky.

Schoberovou osahávali!

Největší pozornost přitahovala Winnifred Olga Schoberová a její prsa. „Ležela na zemi a pan Brdečka  jí říkal Olinko, nebude vadit, když vaše půvaby odhalíme? A vytáhl jí prsa vejš! Režisér Lipský říká – Co to s ní děláte? A dával jí je  zpátky! A v tom jsem si řekl – Moji partnerku nebudete osahávat... A prsa  jsem jí upravil tak, jak to bylo pořádku,“ práskl Fiala.

Srstka si prostřelil trenky

Při scéně v baru, kdy měl Srstka vystřelit, došlo málek k neštěsí.  Náš šéf mi dal pistoli. Byla ji vytáhnout. Zmáčkl jsem spoušť a ono mi to propálilo kalhoty i s trenkama,“ svěřil se Srstka.

Hlinomaz si pořezal pusu

Nejvíc ze všech ale trpěl představitel ganstera Grimpa Josef Hlinomaz, a to ve scéně, kdy rozkouše housle. Přestože byly speciálně vyrobené z cukru, herec si prý velmi nepříjemně pořezal patro.



Autor:  zej

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.