Maminka nechala očkovat dítě: ZEMŘELO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Maminka nechala očkovat dítě: ZEMŘELO!

Fotografie
Fotografie (internal)

Maminka nechala naočkovat své miminko povinnou hexavakcínou. Ještě ten den její mrňousek zemřel!

Jednalo se o vakcínu INFARIX HEXA. „V den očkování touto látkou zemřelo dítě,“ potvrdila Hana Pavlíčková z tiskového oddělení Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Ten včera okamžite pozastavil používání jedné šarže této vakcíny. Podle ústavu však neexistuje prokázaná souvislost mezi smrtí a její aplikací.
Látka je určená k ochraně malých dětí proti šesti nemocem – záškrtu, tetanu, dávivému a černému kašli, hepatitidě B, dětské obrně a meningitidě.
Nejčastěji se s ní začíná očkovat od 9. týdne věku. Očkovací schéma zahrnuje tři dávky plus jednu posilovací.

Přečtěte si
bigbee
20. 5. 2015 • 09:01

Pred par tydny jsem nechala dceru ockovat, dostala Infanrix, rotarix a prevenar.bprvni davku a mela 8 tydnu. Krome beznych reakci jako teplota a otoky mist vpichu mela silene krece. Je to hodne klidne miminko a tri dny sebou skubala i ze spani a co bylo nejhorsi za ty 3 dny 3x se spustil poplach monitoru dechu. Nikdy predtim ani potom se to nestalo. Ziji mimo CR, ale jak jsem se informovala, jsou to stejne latky, kterymi ockuji i ceske deti. Myslim, ze ja mela stesti, ze moje dcera je silna a zdrava! Dalsi ockovani hodne zvazuji. Co mi ale dost vadi jsou ty lzi kolem ockovani. Proc nereknou narovinu jak to je? Na ceskem servru vakcina.net nebo jak se to jmenuje, lidem lhali. U stejne latky v pribalovem letaku v AJ ty vedlejsi ucinky uvadeli a v Cesku tvrdi, ze to neni pravda??

xsedmikraska
25. 9. 2014 • 09:02

Očkování není tak bezpečné, jak se tvrdí. V mém okolí znám případ, kde hodně ublížilo. Těžko říci, proč některý jedinec očkování zvládne bez následků, zatímco jiný ne. Je tedy otázkou, co je větší nebezpečí. Nemoci, pro které jsme očkování, anebo následky z očkování? Teď babo raď, že?

slavibor
24. 9. 2014 • 22:48

babapsi píše PREVENTIVNĚ, takže asi o záchranu života nešlo. Preventivně bych tohle svinstvo nebral ani já sám, natož kojenec.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.