Grilovaná stehna a křídla v uzené marinádě podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg kuřecích křídel
✔ 4 menší stehna
✔ 4 rajčata
✔ 4 stroužky česneku
✔ 1 cuketu
✔ 1 hrst žampionů
Na marinádu:
✔ 3 lžíce olivového oleje
✔ mletou uzenou papriku
✔ kajenský pepř
✔ 4 stroužky česneku
✔ libeček
✔ petrželku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ sójovou omáčku
Olej, koření, nasekané bylinky, prolisovaný česnek a sójovou omáčku vyšleháme metličkou. Omytá kuřecí křídla zbavená dolních špiček a kuřecí stehna touto marinádou silně potřeme a necháme přes noc odležet. Druhý den položíme na grilovací tácek nejdříve stehna a vložíme je na gril, mezitím pokrájíme všechnu omytou zeleninu na kousky. Po 15 minutách přidáme ke stehnům i naložená kuřecí křídla a dál grilujeme dalších 15 minut. Ke konci grilování odsuneme maso na tácku stranou a vsypeme na gril všechnu zeleninu. Promísíme ji se sosem z naloženého grilovaného masa a krátce grilujeme.