Jahodová pavlova podle Evy Gálové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 bílky
✔ 225 g cukru
✔ 1 lžičku kukuřičného
škrobu
✔ 1 lžičku bílého vinného
octa
✔ 450 g jahod
✔ 1 lžíci moučkového cukru
Na krém:
✔ 200 ml zakysané smetany
✔ 250 ml bílého jogurtu
✔ 500 g jahod
✔ 1 svazek máty
✔ 5 lžic moučkového cukru
Bílky šleháme na tuhý sníh, postupně přisypáváme po lžících cukr, nakonec všleháme škrob a ocet. Směs přendáme na plech s pečicím papírem a rozetřeme kruhu o průměru dvacet centimetrů. z hmoty vytvarujeme misku s vyššími okraji kvůli krému. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, tu hned snížíme na 120 °C a bílkové těsto sušíme asi hodinu a půl. Pak vypneme a necháme v troubě zvolna chladnout. Jogurt necháme dobře vykapat, pak ho promícháme se zakysanou smetanou. Jahody na krém rozmačkáme, přidáme mátu a moučkový cukr. Promícháme a opatrně vmícháme ke smetaně s jogurtem. Krémem naplníme pavlovu a ozdobíme ji pokrájenými jahodami. Poprášíme moučkovým cukrem.