Špaldová vánočka podle Romany Rubášové!

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kg špaldové hladké mouky
- sůl
- 500 ml vlahého ovesného nebo rýžového mléka
- 100 g cukru
- 50 g droždí
- 5 žloutků
- 200 g rozehřátého másla
- 100 g rozinek namočených v rumu
- mandle
- kůru z 1citronu
Sladké dobroty: Koňakové řezy podle Ivany Bartuškové
Celý článekZ droždí, cukru a vlažného mléka uděláme kvásek, spolu s dalšími surovinami pak zaděláme těsto a necháme dobře vykynout. Z těsta upleteme vánočku, necháme ji ještě chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 45 minut podle typu trouby.