Hyenismus v Čechách: Vedení ústavu utrácelo peníze pro postižené za luxusní dovolené! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Hyenismus v Čechách: Vedení ústavu utrácelo peníze pro postižené za luxusní dovolené!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dovolená pro šest lidí za bezmála osmdesát tisíc korun, zboží od firmy Zepter za stejnou částku a další nepochopitelné výdaje. To vše za peníze pro tělesně postižené!

Tak se hospodařilo v pražském Domově pro osoby se zdravotním postižením v Sulické ulici. Klientům zařízení, jehož zřizovatelem je Hlavní město Praha, se za tyto peníze mohla dostat lepší péče.

Nedostatky v hospodaření ukázal audit, který si nechalo zpracovat nové vedení domova v čele s Jiřím Matuškem a deník Aha! ho má k dispozici. „Audit jsme si nechali udělat, ale nevidím důvod, proč bych ho měl komentovat. Budu to řešit,“ řekl k tomu jen Matušek.

Sdílnější nebyl ani exředitel Ondřej Václavovič. Včera měl vypnutý telefon. Možná tušil… Z auditu totiž neplyne jen to, že si s dalšími zaměstnanci zaplatil zájezd, ale i to, že další desetitisíce byly vypláceny za nepochopitelné posudky, či školné. „Bylo také zjištěno, že v průběhu roku 2010 došlo k několika krádežím hotovosti z kanceláří. Z policejní zprávy vyplývá, že peníze byly zcizeny z uzamčené skříňky a nedošlo k násilnému vniknutí,“ tvrdí audit.

Václavovič dnes působí v domově pro seniory na severu Čech. Bude hospodařit podobným způsobem i tam?

1758859:gallery:true:true

Autor:  poe

Přečtěte si
pern.m
13. 6. 2013 • 13:20

Chci jen dodat ze magistrat pro to neudelal nic ac vedel jako se to v Sulicke rozkrada jelikoz je to hlavne velka zasluha nekterych zamestnancu kteri se na to uz nemohli divat.Vsude rozesilali dopisy a podrobne informovali i ministerstvo a dalsi prislusne instituce nikoho to nezajimalo. Dnes ta hrstka lidicek museli opustit domov Sulicka jelikoz byli a jsou hrozbou pro dalsi podobna vedeni. To byla jejich odmena za soucit a ohleduplnost k postizenym lidem.

janina2
2. 6. 2013 • 07:53

Jak je možné, že poté co to rozkradl v Sulické může bezstarostně krást v dalším podobném zařízení ???? Dokonce prý tento " ředitel " měl podobné problémy i v zařízení v Poustevnách, kde si taky údajně značně přilepšoval ! Jak je možné že tento člověk nejhoršího zrna už dávno nesedí v base a místo v chládku si užívá v teplých krajinách ????? Je mi z něj na blití ...........

zadnice
9. 5. 2013 • 13:07

Mají dřepět v base, ale v ČR to nehrozí!!! ČR je známá největším počtem zlodějů, podvodníků a kryplů v Evropě!!!!!!!

jezibababa
7. 5. 2013 • 18:09

To je ta bída, že se sice občas hyenismus pranýřuje, ale nikdo není nikdy nucen, aby vrátil miliony (či tisíce), o které se obohatil, naopak, na nejvyšších místech jen vidíme, jak sice někdo rezignuje po podobných průšvizích na funkci, ale vzápětí je "vykopnut" do pokud možno ještě lukrativnější "trafiky." Když u nás v práci skladnici chybí při inventuře toaletní papír, tak jej musí bez debaty zaplatit, protože má hmotnou odpovědnost. Za miliony z rozpočtu státu nikdo odpovědnost nemá. A hlavně není politická vůle ke změně.

6010
7. 5. 2013 • 16:26

Není důležité, kde se tito darebáci obohacují na úkor těch nejubožejších lidí.Hlavně by se vše mělo pořádně prošetřit a pak je také potrestat, aby již si v podobných organizacích tzv.nevrzli a také aby ty peníze vrátili tam, kam patří.Bohužel, tato zpětná vazba v tomto prohnilém státě nějak nefunguje.Viz naši páni poslanci by mohli vyprávět.Ryba smrdí vždy od hlavy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.