Zpěvačka Věra Bílá (56): Skončí v tomto holobytu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zpěvačka Věra Bílá (56): Skončí v tomto holobytu

Věra Bílá poté, co opustila rokycanský bar.
Věra Bílá poté, co opustila rokycanský bar. (Pro Aha! – Marcela Durasová)

Někdejší světově proslulá romská zpěvačka Věra Bílá (56) skončí v obecním holobytu pro neplatiče. Rozhodli o tom radní Rokycan. Vystěhují ji z bytu 1+1, který měla s manželem opustit už na konci března.

 

Dům město prodalo nájemníkům a Bílá byla jediná, kdo o byt za symbolickou cenu neměl zájem. Vystěhování nemohlo odvrátit ani to, že zpěvačka uhradila zhruba desetitisícový dluh na nájemném a v těchto dnech zaplatila i poplatky za odpad, které se vyšplhaly za několik let na zhruba pět tisíc korun.

Stále však nezaplatila úroky z prodlení, a dluh tak narůstá.„Příští týden bude doručeno písemné usnesení a do 15 dnů od doručení se musí vystěhovat,“ potvrdila Marie Hlávková, místostarostka Rokycan.

Žena s neuvěřitelným hlasem teď bude žít v jedné místnosti se záchodem a umyvadlem. „Nám je to líto, ale nemůžeme postupovat jinak,“ dodala místostarostka.

Neuhrazenou dlužnou částku jí zřejmě neodpustí, protože je dlouhodobě závislá na hracích automatech, navíc její manžel je těžce nemocný a ona nemá zaměstnání.

Nemám peníze, mám lupénku

Věra Bílá v rozhovoru pro Aha! říká, že neví, co má dělat: „Nemám ani na cestu do Plzně, abych mohla do nemocnice na návštěvu manžela, který má rakovinu.“ Celé dopoledne však trávila v baru, kde hrála na automatech.

Půjdete do holobytu?

„No, já nevím, to si neumím představit tam být s nemocným mužem. On má rakovinu, to není vůbec možný tam s ním nějak vegetovat. Tam je jedna místnost se záchodem a umyvadlem.“

Máte jiné řešení?

„Nemám, já nemám kam jít. Syn bydlí v Rokycanech v malinkém bytě i s rodinou, mě neuživí. Rodiče nemám, nikdo mi nepomůže. Oni mě vystěhují na ulici. To je strašný.“

Jak řešíte finanční situaci?

„Nemám peníze, mám lupénku a potřebuju hodně peněz na léky. Nemám ani na cestu do Plzně, abych mohla na návštěvu manžela.“

Uvažujete o tom, že byste znovu začala zpívat?

„Ano, už mám kapelu, zkoušíme. Ale manažera nemám. Musím si nějakého najít. Ale to víte – jak můžu zkoušet, když mám nemocného manžela, leží v Plzni v nemocnici, má rakovinu.“



Přečtěte si
cvalda
13. 4. 2011 • 15:52

MŮJ DĚDA ŘÍKAL ,ŽE ČÍM VÍC SE ČLOVĚK S HOVNEM MAŽE , TÍM VÍC SMRDÍ. TO SE ASI DONESLO RADNÍM DO ROKYCAN A ZAČALI JEDNAT.

jaroslavdva
11. 4. 2011 • 22:33

Tak nevím, jestli to nebyl v TV pokus udělat z ní chudáka. Kde má prachy za to "zpívání"? Asi to prožrala. Ta komunita už by měla být trochu zodpovědná. Za pár desítek let bude z menšiny většina nebude mět kdo dávat do eráru.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.