Seriál Návštěvníci: Byl to »podvod« na diváky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seriál Návštěvníci: Byl to »podvod« na diváky!

 (pro Aha! – Marek Hofman, ara)

Každou neděli navečer (18.05 hod.) uvádí Česká televize scifi seriál Návštěvníci. Ve své době šlo o jeden z nejvydařenějších a nejdražších evropských seriálů, který se točil na mnoha místech tehdejšího Československa, ale také v zahraničí. Kromě toho je ale celý seriál na diváka takový »filmový podvod«.

Například záběry hotelu, ve kterém bydlí návštěvníci z budoucnosti Josef Bláha, Dagmar Patrasová, Josef Dvořák a Jiří Datel Novotný, se točily na třech místech vzdálených od sebe stovky kilometrů.

Hotel Návštěvníků

Je ve skutečnosti Městský úřad v Pelhřimově. Chodby a dveře pokojů se ale natáčely v hotelu U Modré hvězdy v Počátkách, vnitřky pokojů v ateliéru. „Dodnes lidé věří tomu, že je vše natočeno v Pelhřimově,“ vzpomíná Dagmar Patrasová.

Vila Bernauových

Krátce po natáčení ustoupila v brněnské Bráfově ulici výstavbě dálničního přivaděče. Což napomohlo filmařům: ti zde proto mohli založit požár a stavbu totálně zničit. Dnes je na místě domu protihluková zeď.

Zahrada v kanále

Poté, co Adam Bernau vypustil rybník Bejšovec, měla opalující se Helenu Růžičkovou spláchnout vlna. Zahradu, kterou zalije voda, představoval vodní kanál v Brandýse. „Vlna nečekaně vzala s sebou i garáž a já málem skončila pod ní,“ vzpomínala později herečka.

Dáda Patrasová: Při Návštěvnících jsem se vdávala!

Krásné vzpomínky na dvouleté natáčení kultovního seriálu Návštěvníci má herečka Dagmar Patrasová, která ztvárnila roli Emilie Fernandez alias Káti.

Kromě toho, že své dlouhé vlasy musela v některých scénách maskovat a maskéři jí proto hodiny vytvářeli na hlavě umělou pleš, stihla se během natáčení i vdát za Felixe Slováčka.

„Jezdil za mnou na natáčení a později jsme se vzali. A když jsme pak dělali postsynchrony, rodila jsem malého Felixe. Byla to krásná doba a vzpomínám na to moc ráda,“ svěřila se Patrasová.

Ta se také stala sexsymbolem pro tehdejší muže. V některých pasážích se totiž objevuje téměř nebo zcela nahá.

Nahá Dáda Patrasová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.