Milionářští lháři v barvách Ferrari zneuctili formuli 1: Felipe Massa - Otloukánek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Milionářští lháři v barvách Ferrari zneuctili formuli 1: Felipe Massa - Otloukánek

Fuj, nechutné! Felipe Massa není z poměrů ve Ferrari nadšený, přesto poslouchá.
Fuj, nechutné! Felipe Massa není z poměrů ve Ferrari nadšený, přesto poslouchá. (EPA, ČTK)

Dokonalý profík, nebo bezpáteřní srab? Brazilský pilot Felipe Massa (29) každopádně potvrdil roli otloukánka, která ho provází celou jeho kariérou ve formuli 1. V rámci loajality ke svému zaměstnavateli je ochoten i lhát!

Léta sloužil Schumacherovi, teď dělá poskoka Alonsovi. Zažil několik ošklivých havárií, loni málem přišel v maďarském Hungaroringu o život – pružina mu prorazila přilbu a jen o vlásek minula oko. Vždy ale zůstával loajální Ferrari, a tak mu už pátým rokem pravidelně chodí z Maranella na konto miliony...

„Vždy musím pracovat pro tým, to je ze všeho nejdůležitější,“ řekl po nedělní Velké ceně Německa. Poslechl »doporučení« svého zaměstnavatele, pokorně se nechal předjet a porazit kolegou Alonsem. „Nemáme určenou jedničku nebo dvojku týmu. Felipe od nás žádný pokyn zpomalit nedostal,“ lhal šéf týmu Stefano Domenicali.

A podobně zastíral i Massa, v zájmu své další budoucnosti. Ví, co se sluší a patří. Jeho manažerem je Nicolas Todt, syn prezidenta FIA Jeana Todta – letitého ředitele Ferrari. I od něj jistě dostává cenné rady do života...

Možná mohlo být vše jinak, kdyby se stal předloni mistrem světa. Jenže Hamilton jej nakonec porazil o jediný bodík, Massa svoji životní šanci promarnil a je z něj zase lokaj. Loňská pružina v oku mu zajistila novou smlouvu, nedělní dárek Alonsovi možná také!

Za osm milionů eur ročně (zhruba 200 mil. Kč) by se semtam nechal předjet každý...

Řídí všechno banka?

Rovnice u Ferrari je jasná – Alonso: roční plat 450 milionů korun, Massa: 200 milionů. První je Španěl, jehož výrazně podporuje španělská banka Santander, významný sponzor rudé stáje i celé formule 1. Druhý je Brazilec, který v zádech nemá lautr nikoho. Ještě se divíte, proč Felipe pustil svého kolegu před sebe?!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.