Křest posmrtného alba Karla Svobody (†68) - Syn Petr a vdova Vendula: Ruce si nepodali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Křest posmrtného alba Karla Svobody (†68) - Syn Petr a vdova Vendula: Ruce si nepodali!

Na jedné straně baru postával Petr Svoboda s manželkou Luciou Gažiovou...
Na jedné straně baru postával Petr Svoboda s manželkou Luciou Gažiovou... (Aha! – Martin Hykl)

„Co blbnete, vy blbouni...?“ pokřikoval malý Kuba Svoboda (4) na křtu posmrtného alba Karla Svobody (†68). Ta věta naprosto vystihla komedii, kterou sehráli vdova Vendula Svobodová (37) s Petrem Svobodou (29), starším synem zemřelého skladatele. Usmíření? Ani náhodou! Vendula čekala na první gesto, jenže Petr neměl zájem. Ani ruku si nepodali.

..

Dva znepřátelené tábory. Na podiu křtil Petr Svoboda a vydavatelé alba Karla Svobody Já tu stojím dál, které vyšlo v den třetího výročí jeho smrti, a úplně na opačném konci baru postávala Vendula Svobodová s manželem Patrikem Aušem a synem Jakubem. Jestli si někdo myslel, že se ti dva konečně usmíří – ani náhodou. „První gesto by snad měl udělat Petr, on je chlap. Hlavně, že mluvil o tom, jak by chtěl být alespoň v kontaktu s Jakubem. A dneska si ho tady ani nevšiml,“ komentovala to Svobodová.

Proč Svoboda, který před pár dny hlásal, že nastalo příměří, za Vendulou nešel? Na otázku, kdy se k tomu rozhoupe, zazněla jen jasná a záporná odpověď. „Nevím, asi nepůjdu,“ řekl deníku Aha! Svoboda. Oba však vzpomínali na skladatele se slzami v očích a s dojatým výrazem.

Křest si nenechala ujít ani Jiřina Bohdalová, která na smrt vyděsila malého Kubíka. Když ho chtěla políbit a promluvila na něj hlasem Křemílka a Vochomůrky, ječící chlapec se vrhl kolem krku Patrika Auše a začal křičet. „Ne, ty nejsi moje, nesahej na mě, nepatříš k nám,“ čertil se vystrašený Kubík.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.