Lékaři o »potratu« Ivety Bartošové: Tohle není důkaz! Vycházeli jsme z toho, co nám namluvila... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lékaři o »potratu« Ivety Bartošové: Tohle není důkaz! Vycházeli jsme z toho, co nám namluvila...

Iveta Bartošová potratila v přímém přenosu médií. Byla to od ní jen hra?
Iveta Bartošová potratila v přímém přenosu médií. Byla to od ní jen hra?  (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Zpěvačka Iveta Bartošová (43), která začátkem září údajně potratila, má zase co vysvětlovat! Když vyvstaly o jejím stavu pochybnosti a údajný potrat v sedmém týdnu těhotenství byl označený jen za pokus o zviditelnění, ukázala médiím lékařské potvrzení.

Zpěvačka Iveta Bartošová (43), která začátkem září údajně potratila, má zase co vysvětlovat! Když vyvstaly o jejím stavu pochybnosti a údajný potrat v sedmém týdnu těhotenství byl označený jen za pokus o zviditelnění, ukázala médiím lékařské potvrzení. Co z něj ale po rozboru vyplývá? Odborníci tvrdí, že nic nedokazuje, a vycházeli jen z toho, co jim Iveta namluvila!

Doktoři u Ivety žádný potrat nezjistili! Museli se spolehnout jen na to, co jim namluvila Iveta! Šlo tedy opravdu o výmysl skandální hvězdy?

Lékaře, kterým jsme výsledky Ivetina ultrazvukového vyšetření ukázali, totiž zaujal už začátek lékařské zprávy: »v.s. stav po spont. raném abortu,« píše se v ní. Co to znamená? „K samovolnému potratu došlo pouze pravděpodobně,“ řekl deníku Aha! šéf České gynekologické a porodnické společnosti Vladimír Dvořák a vysvětluje dál. „Někdy k nám pacientka přijde poté, co se jí zpozdí menstruace a silně krvácí. Na ultrazvuku nemusí být v takhle raném stadiu těhotenství jasně viditelné, že šlo opravdu o potrat, a my velmi často vycházíme pouze z toho, co nám pacientka řekne,“ prozrazuje zkušený gynekolog.

Existují dokonce čtyři různé varianty toho, co se s Ivetou skutečně stalo. Každá z nich přitom přichází v úvahu. Iveta buď mluví pravdu a skutečně po pár týdnech těhotenství potratila, nebo si vymýšlí, těhotenství si vsugerovala, nebo – a to je asi nejzajímavější – těhotná stále je!

Zdravotníci podle zprávy nezjistili v její děloze žádné onemocnění ani významné změny, je tedy zcela zdravá. „Lékař pouze doporučuje provést další těhotenský test z moče pomocí sady, kterou si ženy běžně kupují v lékárně. Domnívá se, že zřejmě i přes větší krvácení mimo pravidelný termín měsíčků, s nímž pravděpodobně pacientka do ordinace přišla, není těhotenství vyloučené, stejně jako nebylo ani potvrzené,“ přeložil pro Aha! zprávu do lidské řeči další doktor.

Mnozí ale dodnes nechápou, jak Iveta s historkou o potratu hned běžela do novin, a tak věří spíš variantě, že k této tragické události nikdy nedošlo. Iveta měla přijít o dítě následkem vyčerpání organismu. Tomu se ale někteří lidé také diví, protože, jak se zdá, pracovních zakázek v poslední době moc nemá...

18.9.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.