Pavel Kříž (48): Je z něj chodící kostra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Pavel Kříž (48): Je z něj chodící kostra

Pavel Kříž jako chodící kostlivec.
Pavel Kříž jako chodící kostlivec. (Aha! – Marek Pátek, Dalibor Puchta, ČTK/Lucie Vítková)

PRAHA – Zesláblé a vyzáblé tělo herce Pavla Kříže (48) se už ani zdaleka nepodobá představiteli jeho životní role – vitálnímu studentovi Štěpánu Šafránkovi z populární pentalogie »Básníků«! Už několik let totiž Kříž svádí nelítostný boj s cukrovkou, těžkou nemocí, jež mu dělá ze života peklo!

Na tiskové konferenci digitální TV Barrandov, v jejímž seriálu Odsouzené se Kříž představí jako ředitel ženské věznice, se herec dobelhal se svými sotva šedesáti kily, tělo kost a kůže a lícní kosti vystouplé bezmála k nepoznání. Zatímco v roli nezkušeného lékaře Štěpána Šafránka v »Básnících« rozdával rady pacientům, nyní se sám již delší čas kvůli zlověstné cukrovce stal zodpovědným pacientem.

Kliknutím zvětšete

„Pavel s cukrovkou bojuje už pár let, ale poslední dobou rapidně ztratil na váze. O nemoci se nebaví, ale jestli to takhle s jeho hubnutím půjde dál, může to oslabit jeho organismus a klidně ho to zabít,“ prozradil deníku Aha! jeden z hercových známých.

U cukrovky je totiž důležité kromě pravidelných dávek inzulinu do těla dodávat i kvalitní potravu a tekutiny. To ale herec ví moc dobře. „Cukrovku jsem zdědil po tátovi. Rozhodně to není nic příjemného, důležité je i pravidelné jídlo,“ svěřil se nedávno médiím. Jako by na to ale poslední dobou trochu zapomněl...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.