Zázračná pilulka na hubnutí je tady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zázračná pilulka na hubnutí je tady!

LONDÝN – Rychle, levně, bez námahy a bez odříkání v jídle! Tak by chtěl zhubnout každý. Opravdu to jde? Vědci tvrdí, že teď už ano. S pilulkou jménem Alli shodíte prý za půl roku bez problémů v průměru 5 kg. Zázračná pilulka se začne prodávat v Británii už v létě…


Už v létě se začne prodávat!

Pilulka podle uskutečněných pokusů pomůže shodit o 50 % víc hmotnosti, než kdybyste drželi klasickou dietu a spoléhali se na svou silnou vůli. V Británii bude k dispozici v lékárnách bez receptu, a to už v létě 2009. Pilulka absorbuje tuk z jídla a odvádí ho ven z těla.

Britka Connie DeGiorgis, jedna z dobrovolnic účastnících se pokusu, vážila 83 kg. Po 18 měsících užívání pilulky shodila 25 kg. Kromě toho začala zdravě jíst a cvičit. Zázrak komentuje slovy: „Cítím se mnohem lépe a mohu dělat mnohem víc věcí než předtím.“ Lékaři tvrdí, že pilulka nemá žádné vedlejší nežádoucí účinky. Denní dávka stojí v přepočtu 27 Kč, za měsíc tedy něco přes 800 Kč…

Závislost na cukru je stejná jako závislost na cigaretách!

Kliknutím zvětšeteAUCKLAND (šum) – Mohou čokoláda a cukrovinky způsobovat stejnou závislost jako cigarty? Podle studie novozélandských vědců ano! Badatelé tvrdí, že potraviny, které tvoří rafinovaný cukr a mouka způsobují závislost úplně stejně jako tabák.

„Sacharidy v cornflacích, cukroví a croissantech rychle zvyšují hladinu cukru v krvi. Přísun cukru stimuluje stejné oblasti mozku, které jsou spojovány se závislostí na nikotinu a dalších omamných látkách. Jinými slovy – někteří z nás mohou tloustnout nikoliv kvůli nenasytnosti, nýbrž kvůli závislosti na cukru,“ vysvětluje člen vědeckého týmu Dr. Simon Thornley z univerzity v Aucklandu.

Podle něho se tak otevírá cesta k nové léčbě obezity. Závislým na cukru by v dohledné době měly být podávány podobné náplasti jako kuřákům – jen s tím rozdílem, že nebudou nikotinové. Lidé závislí na cukru se chovají stejně jako silní kuřáci. Když nemají svou „drogu“, propadají depresím. Výzkum také prokázal, že ti, kteří mají vyšší BMI (Body Mass Index), mají méně receptorů v části mozku, která navozuje radostné pocity. Stejně postiženi jsou např. lidé závislí na alkoholu či kokainu. Toto tvrzení dokládá výzkum amerických vědců, kteří závislost na cukru zkoumali na krysách. Krysy pocítily velmi silnou touhu po cukru poté, co jim byl odebrán. Když jej znovu dostaly, začaly se cukrem přejídat. Směs podávaná krysám obsahovala zhruba 10 procent přidaného cukru. Přitom spousta limonád obsahuje cukru daleko více!

Co dělá například čokoláda s naším tělem?

Napumpování cukru do krevního oběhu způsobuje změny chemických látek a hormonů v mozku. Tak se vytváří chemická látka serotonin zodpovědná za pocit štěstí. Její hladinu ale dokáže zvýšit i nikotin, sladké tak funguje podobně jako cigareta.

Jak se závislosti na sladkém zbavit?

Hladinu cukru v krevním oběhu může snížit kombinace rafinovaných sacharidů s určitými potravinami (ocet, citronový džus, proteiny, tuk, vlákniny). Takže poněkud překvapivě - pokud si dáte croissant s máslem, tělo přijme méně cukru! Některé kombinace s cukrem ale hladinu krevního cukru naopak zvyšují. Škodí například káva s cukrem.


Autor: (kat)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.