8 nejhorších vrahů světa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

8 nejhorších vrahů světa

● Zabíjeli jen tak pro radost ● Ukájeli se na mrtvolách ● A někteří i jedli lidské maso
● Zabíjeli jen tak pro radost ● Ukájeli se na mrtvolách ● A někteří i jedli lidské maso (archiv)

Tihle lidé se nikdy neměli narodit! Osud jim dal do vínku krutost, nenávist a zlobu! A také různé sexuální úchylky. A výsledek? Děsivé zločiny, ze kterých se člověku až dělá zle! Jedna z nejhorších lidských stvůr stanula tento týden před spravedlností. Soud v New Westminsteru vyměřil doživotní trest Robertu Picktonovi (58), nejhoršímu sériovému vrahovi v dějinách Kanady.

Kanadského řezníka tento týden odsoudili na doživotí
Vraždil ženy, těla sekal na kusy
A zrůd bylo víc!

Říkalo se mu »kanadský řezník«. Proč? Těla žen, které zavraždil, na své prasečí farmě třicet kilometrů od Vancouveru prostě rozčtvrtil! Kdo další patří mezi zrůdy, bez kterých by na světě bylo líp?

Robert Pickton (58) - S mrtvolami obcoval
Kdo to je: Nejhorší sériový vrah v dějinách Kanady. Jeho případ zaměstnává soud dlouhou řádku měsíců. Tuto středu mu vyměřili doživotní trest za bestiální vraždy šesti žen, jejichž těla rozčtvrtil sekyrou! Už v lednu ho ale čeká další proces, bude čelit obvinění z vražd dalších nejméně dvaceti žen. Policistovi přitom přiznal, že má na kontě 49 obětí. „Chtěl jsem jich zabít aspoň padesát, jedna mi chyběla. Pak bych si dal pár měsíců pauzu, a potom bych udělal další pětadvacítku,“ svěřil se. Zatčen byl až po deseti letech v roce 2002, když policie při pátrání po nelegálních střelných zbraních na jeho prasečí farmě náhodou objevila lidské zbytky.
Z čeho mrazí: S ženami, většinou prostitutkami, zacházel jako s prasaty. Střelil je do hlavy, případně jim do žil vpíchl nemrznoucí kapalinu. Pak těla spařil, zbavil je ochlupení, stáhl z kůže a s tím, co zbylo, obcoval. Maso jedl a také ho přidával do buřtů, které prodával sousedům.

Kliknutím zvětšeteAlexandr Pičuškin (33) - Mrtvolami plnil šachovnici
Kdo to je: Jeden z nejhorších ruských vrahů, jenž děsil Moskvu. Policie nacházela jeho zohavené oběti pohozené v parcích a nebo ukryté v odpadních šachtách. Říká se mu též šachovnicový vrah. Když si vytipoval novou oběť, opil ji vodkou, kterou jí nabízel ze šachovnice. Pak oběť ubil kladivem a do šachovnice si zaznamenal její smrt. Když ho zatkli, měl 62 ze 64 políček plných! „Život bez vraždění je pro mě jako život bez jídla pro vás,“ prohlásil Pičuškin, kterého letos odsoudili na doživotí za 48 vražd.
Z čeho mrazí: Poprvé vraždil, když mu bylo osmnáct. Hrůzné je, že Pičuškin není duševně vyšinutý, zabíjel jen z radosti z vraždění.

Kliknutím zvětšeteHenry Lee Lucas (†65) - Jedna vražda denně!
Kdo to je: Monstrum, které děsilo USA. Mezi lety 1975 a 1983 zavraždil stovky lidí. Jen tak, z legrace. Ubodal třeba stopaře, zavraždil babičku na lavičce. Když ho chytili, tvrdil, že zabil až tři tisíce lidí – člověka denně! Nakonec se přiznal »jen« k 301 vraždě! Paradoxně byl nakonec odsouzen jen za jeden jediný mord. I ten však stačil k tomu, aby dostal trest smrti. Tehdejší texaský guvernér George Bush mu ale trest změnil na doživotí. Henry Lee Lucas zemřel na selhání srdce ve vězení.
Z čeho mrazí: Jeho první obětí byla vlastní matka. Lucas ji ubodal a dějiště vraždy prý vypadalo jako jatka!

Kliknutím zvětšeteHarold Shipman (†57) - Britský doktor Smrt
Kdo to je: Rodinný lékař z anglického Manchesteru, který zavraždil až 250 svých pacientů. Své oběti zabíjel injekcí, ve které byl koncentrovaný heroin či jiná droga. Většinou šlo o osamělé starší ženy, které rozhodně nebyly na smrtelné posteli, jak doktor Smrt tvrdil. Po poslední vraždě zfalšoval závěť oběti. Snažil se tak dostat k dědictví ve výši téměř 20 milionů korun v přepočtu. Dostal doživotí a den před 58. narozeninami spáchal v cele sebevraždu.
Z čeho mrazí: Proč tolikrát vraždil, to nikdo neví! Někteří odborníci tvrdí, že měl tzv. božský syndrom. Připadal si prý jako Bůh, který může lidem život brát, kdy se mu zachce.

Donald Henry Gaskins (†58) - Miloval, když lidi sekal sekerou
Kdo to je: Další z brutálních vrahů Ameriky. Se zločinem začal tenhle střízlík už jako mladistvý. Protože byl malý a hubený, stával se ve vězení sexuální hračkou dalších trestanců. Nebylo mu ještě ani dvacet, když se pokusil spáchat první vraždu. Vyhlédl si ženu a začal ji sekat sekerou do hlavy. Měla štěstí, přežila. Dalších dvě stě osob takové štěstí nemělo. Gaskins dostal trest smrti.
Z čeho mrazí: Gaskins podřezal několik dětí, také jedno miminko. Několik lidí sprovodil ze světa tak, že si hrál na popravu.

Kliknutím zvětšeteLuis Alfredo Garavito (50) - Mučil a znásilňoval školáky
Kdo to je: Kolumbijská zrůda, které se přezdívalo Bestie. Objížděl školy a tipoval si školáky od šesti do šestnácti let. Seznámil se s nimi, vylákal na opuštěné místo, kde je brutálně znásilnil. Pak si s nimi i několik hodin hrál – řezal je, trhal jim nehty, řezal uši a nakonec je zavraždil. Počet obětí je 189. Z vězení už nikdy nevyjde.
Z čeho mrazí: Vraždění bral trochu jako sport. Za každou oběť si udělal čárku do zápisníku.

Kliknutím zvětšeteNikolaj Džurmongaljev (66) - Vraždící Kovový tesák
Kdo to je: Přezdívku Kovový tesák získal podle toho, jakým způsobem si nechal opravit zkažený zub. Kazachstánec má na kontě 107 obětí. Zabíjel jen prostitutky, prý jsou podstatou všeho zla na světě. Dostal doživotí!
Z čeho mrazí: Přiznal, že maso z ubitých žen servíroval coby delikatesy svým přátelům.

Albert Fish (†65) - Dědeček se spoustou úchylek
Kdo to je: Této zrůdě už byla věnována spousta stránek. Táhlo mu na 66 let, když ho uškvařili na elektrickém křesle. Nikdo se už nedozví, kolik dětí a mladých lidí sprovodil ze světa na první pohled neškodný dědeček. Policisté, kteří ho ve 30. letech vyslýchali, soudí, že může jít až o 400 osob. Psychiatři konstatovali, že starší pán, který vychoval šest dětí, je psychopat a deviant. Prokázali mu celou řadu sexuálních úchylek, namátkou sadismus, masochismus, homosexuální pedofilii, kanibalismus apod. Dětské oběti bičoval, chlapce kastroval, vpichoval do nich i do sebe rybářské háčky, jedl fekálie. A bylo toho mnohem více! Nechvalně se proslavil vraždou malé holčičky Grace Buddové. Unesl ji, připravil si pilu, sekáček na maso a řeznický nůž. Dívenku zabil, tělo rozřezal a snědl. Policisté vraha hledali marně. Po šesti letech přišel mamince Grace dopis (viz. níže), v němž bylo vylíčeno, co všechno vrah s malou dívkou udělal. Policisté pak na základě tohoto dopisu zadrželi právě Alberta Fishe. Přiznal se, a pak i k dalším hrůzným mordům! A Amerika se po detailním líčení všech Fishových nechutností mohla začít děsit, čeho všeho jsou lidé schopni...

Milá paní Buddová!
V roce 1894 jeden kamarád sloužil jako námořník na lodi Tacoma. Loď vyplula ze San Francisca do Hongkongu. V té době panoval v Číně hladomor. Jakýkoliv druh masa se prodával mezi jedním až třemi dolary za libru. Ti nejchudší trpěli tolik, že prodávali řezníkům děti mladší dvanácti let, aby je naporcovali a prodali dál. Podle vašeho výběru vám uřízli kus z nahého těla chlapce nebo dívky. Zadek, který je nejlibovější částí, se prodával jako zadní hovězí a byl nejdražší. John zůstal v Hongkongu tak dlouho, že v sobě objevil chuť na lidské maso. Když se vrátil do New Yorku, unesl sedmiletého a jedenáctiletého kluka. Mnohokrát, ve dne v noci, je bil přes zadek, aby jejich maso změklo. Nejdřív zabil toho staršího, protože jeho zadek byl masitější. Každou část jeho těla, s výjimkou hlavy, kostí a vnitřností, uvařil a snědl. Zadek byl opečen v troubě a rozsekán do omáčky. Menší chlapec prošel tím samým. John mi o delikatesách z lidského masa vyprávěl tak často, že jsem se rozhodl ho ochutnat. V neděli 3. července 1928 jsem přišel k vám. Přinesl jsem sýr a jahody. Obědvali jsme. Grace mi seděla na klíně. Rozhodl jsem se ji sníst. Odvedl jsem ji do opuštěného domu ve Westchesteru. Svlékl jsem se, abych se neumazal od krve. Pak jsem zavolal Grace ze zahrady. Když uviděla, že jsem nahý, rozplakala se a chtěla utéct. Chytil jsem ji. Hrozila, že všechno řekne mamince. Svlékl jsem ji. Bránila se, kousala a škrábala. Uškrtil jsem ji, rozřezal na kousky a maso si odnesl domů, kde jsem ho uvařil a snědl. Ani vám nemůžu vypovědět, jak byl její zadeček upečený v troubě libový a delikátní. Trvalo mi devět dní, než jsem ji celou snědl. Neznásilnil jsem ji, ačkoliv bych býval měl příležitost, kdybych si to přál. Zemřela jako panna.

Znáte rozdíl mezi vrahy?

  • Sériový vrah: Zavraždí víc lidí v delším časovém období, třeba během několika let. Vraždy většinou plánuje, zpravidla zabije jen jednoho člověka, ale tyto »akce« pak opakuje – jde tedy o sérii vražd…
  • Toulavý vrah, nebo také vrah na cestě: V krátkém časovém úseku, ale na různých místech, zabije několik lidí. Vraždy neplánuje, prostě se jen tak »toulá« a zabíjí.
  • Masový vrah: Zabije při jedné »akci« víc lidí najednou. Vraždy bývají zpravidla spontánnější, většinou nebývají detailně plánované – něco jako jatka…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.