Těžká spolupráce herce Hanzlíka a režiséra Adamce: Na place jim tekly nervy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těžká spolupráce herce Hanzlíka a režiséra Adamce: Na place jim tekly nervy!

Herec a režisér vedli dlouhé debaty o tom, jak budou jednotlivé scény vypadat.
Herec a režisér vedli dlouhé debaty o tom, jak budou jednotlivé scény vypadat. (Blesk – Pavel Machan, archiv ČT, ara)

Nejtěžší práce! To bylo pro režiséra Jiřího Adamce (70) natáčení filmu Léto s gentlemanem. Každý den bojoval na place s hercem Jaromírem Hanzlíkem (70), který je zároveň autorem scénáře.

Natáčení filmu, který volně navazuje na legendární komedii Léto s kovbojem, skončilo o víkendu a všem se pořádně ulevilo.  „Bylo to velké dobrodružství, byly to velké nervy a bylo to hrozně náročné,“ zhodnotil natáčení Hanzlík. Po celou dobu totiž panovala na place extrémní vedra. Dusno ale bylo i jinak. „Umíte si představit nesnadnější kombinaci pro práci režiséra, jako tu s hercem, který má tak významnou hereckou minulost, je scenáristou natáčeného filmu a spolu se mnou i spoluproducentem? Jaromír je navíc člověk s vyhraněným názorem, se zcela konkrétní vizí toho, co napsal... Takže upřímně, tohle byla pro mě doteď asi nejnáročnější režijní práce,“ prohlásil Adamec bez okolků.


Neshody na place přiznal i sám Hanzlík. „Když autor píše scénář, má vlastní představu, když jej pak režisér realizuje, tak představu nemá nikdy totožnou. Ale je příjemné, když se ty dvě představy někde protnou. A pokud dojde, dejme tomu, k ne tak kompatibilní situaci, tak je krásné, když se režisér a autor dokážou dohodnout,“ řekl herec. „A to se mi, myslím, s Jirkou Adamcem povedlo. Buď jsme došli k nějakému kompromisu, nebo jeden druhého přesvědčil o své pravdě. Ale myslím, že ducha filmu jsme cítili úplně stejně,“ dodal Hanzlík diplomaticky.

Jaromír Hanzlík zazpíval na křtu svého CD:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.