Troška si hrál na Jiráskovou: Unikátní fotky z filmových Hoštic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Troška si hrál na Jiráskovou: Unikátní fotky z filmových Hoštic

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška (Foto ara a koláž Aha! )

Obklopený záplavou květin jako v pohádce si žije Zdeněk Troška (65) v rodných Hošticích. Ale kdyby byla starost o ně jen na něm, dopadlo by to s muškáty jako v případě Jiřiny Jiráskové (†81) v trilogii Slunce, seno...

tráví volno v milované jihočeské vesničce, kde se narodil. „Jde o předkrematorní dovolenou, protože jsem už nějaký čas důchodcem, ovšem pravda, aktivním. Já tomu říkám, že jsem prase neboli pracující senior,“ okomentoval Troška své volno s typickým humorem. „Mám takovou náturu, že bych nemohl jen tak tady sedět a koukat se pánubohu do oken. Pořád čtu, něco studuju a říkám si, že při té energii, kterou ještě mám, tak takových deset patnáct let budu v důchodu a potom teprve půjdu do té opravdové nicnedělací penze,“ přiznal na rozkvetlé zahradě. Ale právě starost o ni nepatří k jeho zálibám.

„To je starost mého bratra a jeho manželky, kteří o tu krásu, co tady vidíte kolem, pečují. Vzadu mají i malou zahrádečku a tam si pěstují nejrůznější zeleninu a ovoce a chodí sem i tu květenu a výpěstky opečovávat,“ přiznal režisér. „Já občas také trošku vypomůžu, hlavně s vodou a konví, zaleju pár kytek. A tím pro mne činnost zemědělce končí," přiznal a přirovnal se tak k představitelce ředitelky školy Hubičkové ze Slunce, seno... , kterou hrála Jirásková. Ta také květiny milovala, ale nakonec to muškáty nepřežily.

Místo zalévání pracuje

Kromě četby a studia připravuje Troška i další filmový projekt. „Po úspěchu Čertovin chci příští rok natočit další pohádku. Teď sedáváme s kolegou Markem Kališem tady na zahradě, vymysleli jsme námět a pouštíme se do scénáře. O komedii pro dospěláky zatím neuvažuji," prozradil řezisér.

 Zdeněk Troška: Jaká byla poslední slova Václava Glazara před smrtí?

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.