»Rekreant« Jaromír Jágr: Sbohem, NHL... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

»Rekreant« Jaromír Jágr: Sbohem, NHL...

Zůstává ve hvězdách, zda se na led vůbec vrátí...
Zůstává ve hvězdách, zda se na led vůbec vrátí... (Jaroslav Legner / Sport)

Pořád se snaží si nechat zapálenou jiskřičku naděje, ale už je mu to jasné: Jaromír Jágr (46) kariéru v hokejové NHL odpískal! A zůstává ve hvězdách, zda se na led vůbec vrátí...

Když přiletěl coby marod z Calgary domů, maloval si, jak se do zámoří vrátí. „Jestli budu zdravý, vím, že zase poroste chuť něco dokázat!“ povídal na začátku února. Včera už mluvil jinak. „Hokej miluju, ale nemusím ho hrát v NHL nebo v extralize. Mně stačí, když si půjdu zabruslit jako amatéři 30 minut po práci,“ usmál se.

Pořád není fit s bolavým kolenem, do dnešního startu baráže v dresu Kladna nezasáhne. A pochybuje, zda si vůbec ještě letos zahraje. „Nevím, jak bych zvládl souboje, měsíc jsem prakticky nebyl na ledě,“ poukázal na fakt, že se na tréninku vždy jen sklouzne v teplákách jako rekreant. „Kdyby se nám extrémně nedařilo a já se cítil oukej, tak bych do toho zasáhnul. Ale musel bych trénovat aspoň 10 dní s týmem,“ dal si podmínku.

I proto, jak se v letošní sezoně zdravotně rozsypal, už to v jeho věku na návrat do NHL nevypadá. „Tam je šance tak 0,0001 procenta. Nemyslím si, že NHL budu ještě hrát,“ rozloučil se vnitřně se zámořským hokejem.

Roste z něj trenér?

Až zuje brusle, chce se vrhnout na koučování. Jaromír Jágr (46) už spřádá plány na život po konci kariéry. „Poslední léta jsem poslouchal trenéry v NHL, to je moje obrovská výhoda,“ říká. Má to ale háček: „Nevím, jestli by mě bavilo střídat hráče. Pak se nemůžu soustředit na čtení hry. Já vždycky hrál hokej jako šachy,“ těší se spíš na taktickou bitvu se soupeři.

Bitva o postup

Kladno se o extraligu porve s Jihlavou, Karlovými Vary a Litvínovem. Hraje se čtyřkolově každý s každým. Týmy, které se v tabulce umístí na 1. a 2. místě, postupují do extraligy.

 Jágr o koleni, ale i baráži. Že jsem chtěl, aby Kladno prohrálo? To vůbec, já už chtěl mít dovolenou, smál se

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
27. 3. 2018 • 17:07

jen se o něj neboj nulo a neslintej

yokky
27. 3. 2018 • 16:14

jo jo,ale co ted???kopyto kopriva to je brzda,50 na krku,inteligence nic moc,no nevim nevim,,,,,🤡🤡🤡🤡🤡😒💀

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.