Oscaři 2018 bez černé kvůli #MeToo: Konečně rej barev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Oscaři 2018 bez černé kvůli #MeToo: Konečně rej barev!

Sam Rockwell (49), Tři billboardy kousek za Ebbingem – nejlepší herec v hlavní roli. Frances McDormand (60), Tři billboardy kousek za Ebbingem – nejlepší herečka v hlavní roli. Allison Janney (58), Já, Tonya – nejlepší herečka v hlavní roli. Gary Oldman (59), Nejtemnější hodina – nejlepší herec v hlavní roli
Sam Rockwell (49), Tři billboardy kousek za Ebbingem – nejlepší herec v hlavní roli. Frances McDormand (60), Tři billboardy kousek za Ebbingem – nejlepší herečka v hlavní roli. Allison Janney (58), Já, Tonya – nejlepší herečka v hlavní roli. Gary Oldman (59), Nejtemnější hodina – nejlepší herec v hlavní roli (Foto Reuters, ČTK, Profimedia.cz)

Zlaté glóby i Filmové ceny Britské akademie se nesly v truchlivém duchu, prakticky všechny dámy oblékly střízlivou černou. Až na Oscarech to skončilo: upozorňování na nerovné postavení a zneužívání žen v Hollywoodu neutichlo, ovšem barvy se vrátily!

Kampaně #MeToo a Time’s Up, respektive všeobecné apely na férovější přístup k ženám v showbyznysu byly dle očekávání nejsilnějšími tématy předávání Cen Akademie s pořadovým číslem 90.

„Oscar je v Hollywoodu velmi respektovaný muž, jen se na něj podívejte,“ zažertoval na téma sexuálních predátorů moderátor – komik Jimmy Kimmel. „Pořád mu vidíte na ruce, neřekne sprosté slovo, a hlavně: žádný penis!“

Vážněji hovořily Salma Hayek (51), Ashley Judd (49) a Annabella Sciorra (57), které měly bezprostřední zkušenost s momentálně nejznámějším hollywoodským chlípníkem, producentem Harveym Weinsteinem (65): „Jsme svědky změn podnícených silou nových hlasů, odlišných hlasů, našich hlasů, které se skládají do mocného refrénu: Time’s Up. Je načase,“ kvitovaly změny k lepšímu pro ženy, ale i etnické či sexuální menšiny.

Podruhé už bez chyby: A ve stejných šatech!

V Hollywoodu většinou trvá pár let, než se některý film natočí znovu – a obvykle se obsadí mladší herci. To Faye Dunaway (77) a Warren Beatty (80) si zopakovali své tragikomické role z loňského roku. Tehdy vyhlásili špatného vítěze nejlepšího filmu, místo Moonlightu přečetli obálku s La La Landem. Letos už tutéž kategorii zvládli bez škobrtnutí. Triumfovala v ní sci-fi Tvář vody, za níž mexický režisér Guillermo del Toro (53) dostal i sošku za nejlepší režii. Se čtyřmi cenami šlo letos o nejúspěšnější film, má i nejlepší hudbu, výpravu a dekoraci. Tři sošky pak má válečný Dunkerk – střih, zvuk a zvukové efekty.

Někdo sází na diamanty, jiný se jen pomaluje...

Zatímco dcera Michaela Jacksona Paris Jackson (19) zvolila jako doplněk k výrazné róbě z ateliéru Versace místo drahých šperků pouze svá tetování, herečka Jennifer Garner (45) na třpytivých doplňcích rozhodně nešetřila.

Přestože manželka Bena Afflecka vybrala stejného návrháře šatů jako Jackson, jen náušnice od Piaget z bílého zlata osazené diamanty a safíry ji vyšly na 12 milionů korun. A dojem umocnily ještě dva prsteny za celkem 5 milionů korun.

Co do velikosti šperků jí mohla konkurovat jen Nicole Kidman (50), která se ozdobila drahými kameny od Harryho Winstona o váze 84 karátů v neznámé hodnotě. Spekuluje se ale, že jejich cena dosahovala desítek milionů korun.

 Oscarem oceněný film Tvář vody režiséra Guillerma del Tora

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.