»Sandokan« Kabir Bedi, hvězda našeho DVD: Já přijdu, sliboval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

»Sandokan« Kabir Bedi, hvězda našeho DVD: Já přijdu, sliboval!

Charismatický Kabir Bedi alias nepřemožitelný Sandokan (uprostřed) si ne nadarmo vysloužil přezdívku »malajský tygr« a získal miliony ženských srdcí po celém světě.
Charismatický Kabir Bedi alias nepřemožitelný Sandokan (uprostřed) si ne nadarmo vysloužil přezdívku »malajský tygr« a získal miliony ženských srdcí po celém světě. (Profimedia.cz)

PRAHA – Už zítra si budete moci spolu se svými oblíbenými novinami koupit další film na DVD z exkluzivní edice deníku Aha!. Tentokrát vám přineseme kultovní film Sandokan se vrací, jehož seriálovou podobu u nás začátkem osmdesátých let minulého století vysílala s velkým úspěchem i Československá televize.

A vyvolala tím tenkrát v socialistickém Československu doslova sandokanománii nebývalých rozměrů! O trička s portrétem odvážného Sandokana alias indického herce Kabira Bedi (60) se děti doslova praly a nebojácný hrdina se dokonce stal hlavní hvězdou české písničky Sandokan a videoklipu Já přijdu. V tom dokonce česky sliboval: Já přijdu!

Hit »Já přijdu« měla na svědomí zpěvačka Eva Hurychová s Honzou Neckářem, a dokonce k němu natočili dva videoklipy. První v roce 1982 a o čtrnáct let později zavzpomínali na svůj největší hit, když »Já přijdu« natočili v nové verzi. V obou klipech se přitom hojně objevují prostřihy z legendárního seriálu o »malajském tygru«. „Tenkrát jsem s režisérem Petrem Soukupem natočila několik ulítlých klipů a Já přijdu se Sandokanem byl první z nich. Začlenit do klipu populárního hrdinu vymyslel právě Petr Soukup a mně se ten nápad moc líbil,“ zavzpomínala Eva Hurychová, v jejímž klipu Sandokan říkal hlasem Honzy Neckáře ono pověstné »Já přijdu!«

Vlna popularity Sandokana nakonec strhla k natočení písně o této populární postavě i hvězdné duo tehdejší pop music Standu Hložka s Petrem Kotvaldem. Interpreti hitu Holky z naší školky totiž v roce 1983 nazpívali píseň jednoduše nazvanou Sandokan. „Přišli jsme k tomu jak slepí k houslím. Tu píseň nám totiž přinesl Karel Vágner, který se o nás staral. Ani jednomu z nás se nelíbila. Nakonec jsme ji ale museli stejně nazpívat, protože to snad bylo na objednávku Supraphonu,“ přiznává po letech Standa Hložek, který však během času na Sandokana změnil názor. „Teď už to beru s nadhledem a pokud ji lidé chtějí, tak ji rád zahraji,“ dodává zpěvák.

Přestože obě písně vycházely z tehdejší seriálové verze Sandokana, deník Aha! vám již zítra přinese na DVD původní film Sandokan se vrací. Koupit si ji můžete už zítra i se svými oblíbenými novinami za pouhých 45 korun.


Čtěte více v dnešním (12.6.2007) tištěném Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.