Bartoška terčem výhrůžek: Přijedu si na tebe plivnout a dát ti po čuni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bartoška terčem výhrůžek: Přijedu si na tebe plivnout a dát ti po čuni!

Bartoška v legendárním seriálu Sanitka.
Bartoška v legendárním seriálu Sanitka. (Foto ara)

Herec Jiří Bartoška slaví tento týden 70. narozeniny. Co teď náš jubilant dělá, točí a jak si žije, víceméně víme. Tak co si připomenout události z doby "nedávno" minulé. Třeba o tom, co se kolem něho strhlo za peklo, když v červnu 1989 podepsal protirežimní petici Několik vět. 

Jiří Bartoška na petici Několik vět narazil na nástěnce u herecké šatny v pražském divadle Na zábradlí. "Protože jsem souhlasil s jejím obsahem, tak jsem se na volný list papíru podepsal s tím, že s touto výzvou souhlasím," řekl k tomu následně u policejního výslechu Barťák.

Vedle otravování fízlů si to navíc pořádně slíznul v Rudém právu a do schránky přišlo i pár anonymů plných nenávisti a výhrůžek. "Přijedu si na tebe plivnout a dát ti po čuni," psalo se v jednom z nich. Tajná policie přitom na herce stále tlačila kvůli autorství petice. On, stejně jako Václav Havel, ovšem naštvaným estébákům nic neřekl a hrdinně zapíral až do pádu bolševického režimu.

Herci není cizí ani současná politická situace, jak prokázal během tzv. Týdnů občanského neklidu:

Bohatou fotogalerii ze života Jiřího Bartošky najdete ZDE!



Přečtěte si
alusinek
22. 3. 2017 • 19:52

Přesně tak,hlavně těma debilníma reklamama se člověku zprotiví.To je na tom tak špatně,že si musí přivydělávat reklamama?Na festivalu si snad nahrabe každý rok dost pan prezident.

sandokan500
22. 3. 2017 • 16:11

Dnes se bojím otevřít konzervu,aby na mně neskočil bartoška arogantni blb a sluníčkářkej komediant.Je to ksindl.

ivanak
22. 3. 2017 • 14:32

Převlíkač kabátů.Je mi z něj špatně i z těch jeho reklam,nemůžu ho ani vidět..Za komoušů hrál uplně ve všem.Nelze na něj nenarazit v každém seriálu,filmu,které se kdy natáčeli za minulého režimu a teď tady bude žvástat po 27 letech?Hrdina zasazený do Karlovarského festivalu,kde hrabe a hrabe? Velký hrdina.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.