Miroslav Donutil jako Doktor Martin: Proč řídil bez řidičáku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Miroslav Donutil jako Doktor Martin: Proč řídil bez řidičáku?

Miroslav Donutil měl kdysi stavy, které lékaři označili jako epileptické, a nepovolili proto herci usilovat o řidičské oprávnění. Jak se později ukázalo, byla to špatná diagnóza. Ale papíry si Donutil pak už stejně neudělal. V seriálu doktor Martin ale  roli řidiče zvládá.
Miroslav Donutil měl kdysi stavy, které lékaři označili jako epileptické, a nepovolili proto herci usilovat o řidičské oprávnění. Jak se později ukázalo, byla to špatná diagnóza. Ale papíry si Donutil pak už stejně neudělal. V seriálu doktor Martin ale roli řidiče zvládá. (Foto a reprofoto ČT)

Brázdí Beskydy autem, jako by se nechumelilo, a přitom nemá papíry. Porušuje Miroslav Donutil (64) coby Doktor Martin zákon? „Filmové triky dokáží být kouzelné,“ usmívá se herec.

Diváci to zbaštili i s navijákem. Donutil auto ve skutečnosti neřídí. „Samozřejmě, že bych se dokázal s vozem rozjet, ale neudělám to, protože k tomu nemám oprávnění,“ vysvětlil představitel doktora Elingera. Zákon tedy neobešel.
Sedět za volantem mu ostatně nikdy moc nevonělo. A když se přestěhoval z Brna do Prahy, získal k řízení skoro odpor. „To už mi lékaři povolili, abych si řidičák udělal, jenže já zjistil, že nechci. Řídit v pražském provozu je podle mě šílenost. Navíc nejsem vůbec technický typ,“ přiznal herec. Nechává se vozit, takže může klidně relaxovat, podle chuti se prospat, telefonovat na všechny strany nebo v klidu úřadovat. A když musí, tak řidiče prostě jako herec zahraje a ani pozorný divák nic nepozná.

Autor:  höh

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.