Primátor už je pod Mount Everestem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Primátor už je pod Mount Everestem!

Pražský primátor Pavel Bém na vrcholu Kala Pataru.
Pražský primátor Pavel Bém na vrcholu Kala Pataru. (: Archiv)

PRAHA – Horolezecká expedice, jejíž součástí je i pražský primátor Pavel Bém, je pod Mt. Everestem. Nyní už horaly čeká výstup na nejvyšší horu světa (8848 m), kterou by měli pokořit druhý nebo třetí květnový týden.

Výprava má za sebou výstup na horu Kala Patar. Ta je vysoká 5545 metrů a výstup na vyhlídkový vrchol patří mezi ty lehčí. Horolezci však tuto horu používají, aby se na místě dostatečně aklimatizovali. Cestovní kanceláře sem dokonce pořádají i trekové zájezdy pro vysokohorské turisty. „Všichni jsou živí a zdraví, nálada je báječná,“ přišla Aha! zpráva z Kala Pataru.

Nyní je však už Pavel Bém tváří v tvář Mt. Everestu. Ze základního tábora bude následovat výstup do náročnějších výšin. Této výpravy se už nezúčastní primátorova manželka, která ho dosud v Himálajích doprovázela.

Primátor Bém odjel do Himálají na dva měsíce spolu s dalšími pěti českými a slovenskými horolezci. Radní mu schválili neplacené volno.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.