Barák filmové zrůdy na prodej! Připravte si 7 mega ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Barák filmové zrůdy na prodej! Připravte si 7 mega ...

Dům ze slavného hororu je na prodej!
Dům ze slavného hororu je na prodej! (Foto: ara)

Ve Spojených státech jde do prodeje dům, který ve filmovém dramatu Mlčení jehňátek představoval domov bestiálního masového vraha Buffalo Billa. Součástí nemovitosti však není sklepní kobka, ve které psychicky narušený zabiják věznil jednu ze svých obětí, tato scéna se totiž natáčela ve studiu, poznamenala agentura AP.

Realitní makléřka Dianne Wilková i přes neexistenci kobky doufá, že zájemce bude ochotný za dům u Perryopolisu v Pensylvánii na východě USA zaplatit 300.000 dolarů (asi 7,3 milionu korun). Třípodlažní dům ve viktoriánském stylu si nynější majitelé pořídili v roce 1976.

Filmaři oscarového snímku využili halu a jídelnu domu. Natáčení zde v roce 1990 trvalo tři dny, příprava na něj ale štábu zabrala šest týdnů.

Ve filmu Mlčení jehňátek hraje hlavní roli Jodie Fosterová jako mladá studentka akademie FBI Clarice Starlingová. Ta za pomoci bývalého psychiatra a nynějšího odsouzeného vraha a kanibala Hannibala Lectera, ztvárněného Anthonym Hopkinsem, pátrá po masovém zabijákovi, který své oběti stahuje z kůže.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.