2 největší nesmysly o smrti Karla Svobody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

2 největší nesmysly o smrti Karla Svobody

Vendula Svobodová
Vendula Svobodová (: Dalibor Puchta)

Vyšetřování smrti Karla Svobody (+68) se blíží ke konci. Případ by měl být uzavřen do dvou týdnů. Podle dosud odtajněných policejních informací je prakticky jisté, že skladatel spáchal sebevraždu. Že by kohoutek Svobodova revolveru stiskl někdo jiný než on, policie už v podstatě vyloučila. Přesto se v médiích stále objevují zaručené zprávy, že Karel byl zavražděn.

Zabil ho chlap s křivým ukazováčkem & další vážně prvotřídní kachna

Jeden z bulvárních týdeníků se přitom obrátil na senzibilku Seul, kterou prý Policie ČR už přes čtyřicet let využívá při pátrání po vrazích a ztracených lidech. Senzibilčin popis celého případu je vážně pro zasmání. A jakou další kachnu v souvislosti se smrtí Karla Svobody časopisy vypustily do světa?

Kachna č. 1
Senzibilka Seul tvrdí:Vrah má okousané nehty!

Paní Seul prý využívá techniku retrospekce – hluboké meditace. Díky ní se vrací zpátky do inkriminovaného dne. „Vrah musí být dopaden. Tím spíše, že v posledních měsících byl často s Karlem Svobodou a někdo z celebrit ho pozná. Prosím, abyste výtisk s popisem vraha poslali Karlu Gottovi. Je to velice moudrý muž a myslím, že by ho mohl poznat,“ říká v bulvárním týdeníku údajná Seul.

Podle Seul onu neděli 28. ledna odpoledne zazvonil u Svobody muž, výška 180 – 183 cm, štíhlý, tmavé kalhoty, bílá košile, černý kabát, černé krátké vlasy, bez pokrývky hlavy. Věk 32 – 35 let. Výborně udržovaný a v kondici, jež mu ubírá léta. Podle vidění Seul mu Svoboda otevřel dveře, ale nebyl moc nadšený. Toho muže nemá příliš v lásce, viděli se už několikrát a zná ho.

A pozor – zvláštní poznávací znak: pachatel má zřetelné psychosomatické potíže. Má okousané všechny nehty a pravý ukazováček pokřivený – buď jde o špatně srostlou zlomeninu či projev artritidy. Přijel, a nebo byl přivezen velmi tmavým autem (tmavě šedá až černá barva), starý citroen.

Podle Seul požadoval vrah na Svobodovi určité dokumenty. „Jde o něco velmi závažného. Karel Svoboda dostává šok, nechce zemřít. Nabízí vrahovi peníze. Vrah říká, že peníze už dostal, a že ty dokumenty mu zajistí miliony do konce života. Svoboda začíná utíkat k místu, kde má zbraně. Vrah dělá, že chce odejít z domu. Svoboda se uklidňuje a vrací se k domovním dveřím. Vrah se náhle zprudka otočí a prostřelí Svobodovi hlavu. Potom tělo odnáší ven.“ A pozor! Tečka na závěr! Podle Seul byl vrah na pohřbu...

A co na to policie?
„Vždy, když se pátrá po dítěti nebo po někom známém, ozve se spousta lidí a dávají tipy. Vše se prověřuje. Senzibily však rozhodně nevyhledáváme,“ řekl Nedělnímu Aha! mluvčí policejního prezidia Zdeněk Zelenka.

Jaká je pravda:
Nejpozději do dvou týdnů policie vyšetřování uzavře. Už 30. ledna však policie ofi ciálně potvrdila, že Svoboda se zastřelil sám. Prokázaly to výsledky pitvy.

Kachna č. 2
Vendula chtěla zpeněžit psa Jasoně

Odvážné spekulace přinesl i jeden z bulvárních deníků. Podle něj se skladatelův syn Petr bojí, že Vendula rozkrade otcův majetek. A tak už si nechal do jevanské vily přivézt i tátova milovaného psa Jasoně, aby – citujeme – „na jeho prodeji náhodou nechtěla Vendula vydělat pár tisíc.“

Jaká je pravda: Skladatel měl skutečně dva psy – velké brazilské fi ly. Jenže se praly, a tak je nechal už před několika měsíci odvézt na farmu svého známého v jižních Čechách. Vzhledem k tomu, že Petr psy zná a má je rád, je pochopitelné, že jednoho z nich si nechal přivézt do vily po tátovi, ve které chce bydlet. A že by se Vendula, která má podíl na stamilionovém majetku a jezdí mercedesem, snažila pokoutně prodat jednoho psa, je vážně k smíchu...

4.3.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.