Jedeme do Chorvatska: Velký přehled cen v obchodech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jedeme do Chorvatska: Velký přehled cen v obchodech!

Na trzích seženete téměř všechno - od ryb, přes ovoce a zeleninu, až po suvenýry
Na trzích seženete téměř všechno - od ryb, přes ovoce a zeleninu, až po suvenýry (Profimedia.cz)

Rádi byste na dovolené ušetřili a nechcete z domova zbytečně vláčet desítky kilogramů potravin?

Můžete je koupit i na místě, v Chorvatsku je totiž ve srovnání s ostatními dovolenkovými zeměmi poměrně levno. Najdete tu ta samá obchodní centra a supermarkety jako u nás.

Ani ceny se v nich příliš neliší od těch u nás, ale i tak je dobré vědět, kolik co stojí. Ale pozor! Na benzinkách nebo poblíž pláží nakupujte, jen když není zbytí, tady jsou ceny přemrštěné.

Kde a co nakupovat?

● V Chorvatsku najdete obrovská nákupní centra i malé obchůdky. Nejvíce jich je samozřejmě v Záhřebu – např. Nama, Importanne nebo Plazza. Otevírací doba je obecně většinou mezi 8. a 20. hodinou, v sobotu jen do 14 hodin. V přímořských oblastech je někdy otevřeno déle nebo i v neděli.

● Na trzích, o kterých se dozvíte od místních, nakoupíte vše, na co si pomyslíte, od jídla po suvenýry. Ve Splitu zkuste proslulý trh na Pazzaru, probíhá každý den dopoledne. A nezapomeňte smlouvat o ceně!

● Ochutnejte pršut nebo ovčí sýr. Také chorvatské víno nebo místní hruškovice je skutečným zážitkem.

● Platit můžete v kunách, ale velké množství obchodů bere i eura. Nezapomeňte si ale cenu vždy správně přepočítat, ať nenaletíte!

Tip Aha!

Půvabné menší městečko s romantickým přístavem se nachází v nejjižnější části Župského zálivu. Téměř až tropicky pak působí zátoka Tiha, která má bezkonkurenčně nejfotogeničtější pláž široko daleko.

Možná i proto byly nad touto zátokou postaveny nejlepší cavtatské hotely. Před samotným pobřežím jsou v moři vidět Cavtatské útesy, malé ostrůvky Bobara, Sustjepan a Mrkan.

Pěkná pláž z drobných oblázků je před hotely Iberostar Albatros a Epidaurus, velmi vhodná i pro děti. Dlouhé pláže jsou z drobných oblázků a hrubého písku a kilometry borového lesa se táhnou až k plážím.

V Cavtatu jsou i dvě potápěčská centra a tenisové středisko. Je zde možné zahrát si i vodní pólo, protože Cavtat patří v tomto sportu mezi přední místa na pobřeží a často se zde konají turnaje.

Zítra: Ceny jídla v restauracích



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.