Emanuel vaří česká jídla! 4. DÍL - Ridiho králík | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Emanuel vaří česká jídla! 4. DÍL - Ridiho králík

„Nejlepší je králík z domácího chovu,“ radí před vařením Ridi.
„Nejlepší je králík z domácího chovu,“ radí před vařením Ridi. (TV Prima)

Zatímco se Emanuel Ridi (37) chystá na další nedělní díl svého pořadu S Italem v kuchyni, který vysílá televize Prima, můžete si podle jeho receptu zkusit připravit králíka. Opět jde o recept s nádechem české kuchyně.

Potřebujete:
  • 1 králíka
  • 1 cibuli
  • 2 dl bílého vína
  • 1 snítku rozmarýnu
  • 80 g černých oliv
  • mouku na obalení
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

„Králíka můžete koupit, ale úplně nejlépe uděláte, když si pořídíte domácího králíka, to je úplně něco jiného,“ doporučuje »Manu«. „Vím, že tady v Česku je králík oblíbený! Jedl jsem ho na vesnici na smetaně, s vepřovým bůčkem anebo na majoránce. Můj recept je něco podobného, jen místo majoránky dávám rozmarýn,“ řekl nám Ridi a vrhl se do vaření.

Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, obalíme lehce v mouce a osmažíme na oleji. Jakmile chytne barvu, přidáme nakrájenou cibulku, rozmarýn a zalijeme bílým vínem. Až se víno vyvaří, zmírníme plamen a vaříme 20 minut, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Po uplynulých dvaceti minutách přidáme vypeckované olivy a vaříme dalších 20 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.