Emanuel vaří česká jídla! 4. DÍL - Ridiho králík
Zatímco se Emanuel Ridi (37) chystá na další nedělní díl svého pořadu S Italem v kuchyni, který vysílá televize Prima, můžete si podle jeho receptu zkusit připravit králíka. Opět jde o recept s nádechem české kuchyně.
Potřebujete:
-
1 králíka
-
1 cibuli
-
2 dl bílého vína
-
1 snítku rozmarýnu
-
80 g černých oliv
-
mouku na obalení
-
olej extra virgin
-
sůl, pepř
„Králíka můžete koupit, ale úplně nejlépe uděláte, když si pořídíte domácího králíka, to je úplně něco jiného,“ doporučuje »Manu«. „Vím, že tady v Česku je králík oblíbený! Jedl jsem ho na vesnici na smetaně, s vepřovým bůčkem anebo na majoránce. Můj recept je něco podobného, jen místo majoránky dávám rozmarýn,“ řekl nám Ridi a vrhl se do vaření.
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, obalíme lehce v mouce a osmažíme na oleji. Jakmile chytne barvu, přidáme nakrájenou cibulku, rozmarýn a zalijeme bílým vínem. Až se víno vyvaří, zmírníme plamen a vaříme 20 minut, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Po uplynulých dvaceti minutách přidáme vypeckované olivy a vaříme dalších 20 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.