Nechala zabít milence druhým milencem: Krásnou vražedkyni popravili | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nechala zabít milence druhým milencem: Krásnou vražedkyni popravili

Dala mu znamení a on muže ubil k smrti.
Dala mu znamení a on muže ubil k smrti. (scom)

Pokud u někoho platilo úsloví »nomen omen«, tedy že jméno určuje charakter a osud, byla to Zdenka Mizerovská (†22). Dívka měla zlou povahu a skončila na popravišti.

Zdenka Mizerovská pocházela z Jablonce nad Nisou. Pracovala jako dělnice v továrně, kde se také seznámila s B. J. (†23). Pro nezkušeného mladíka byla krásná dívka velkou láskou. Mizerovská ale vztah tak vážně nevnímala. Kromě B. J. se scházela i s jinými muži. V roce 1951 šel B. J. na vojnu a Zdenka chtěla vztah ukončit. Jenže celé její okolí už najisto počítalo s tím, že se s B. J. vezmou.

Mladá žena se chladnokrevně rozhodla, že svého partnera zavraždí. S hrůzným plánem se svěřila i své kamarádce A. V. (18) a milenci R. L. (†22). První vražedný útok na snoubence B. J. o Vánocích 1952 nevyšel. Zdenka ho vylákala do lesa, kde ho R. L. napadl klackem. B. J. se útoku ubránil a nechal se uchlácholit vysvětlením, že si ho R. L spletl se zlodějem dříví. Zdenka se však plánů na vraždu nevzdala, v březnu 1953 za ní přijel B. J. na opušťák. Byl unavený a šel si brzo lehnout. Netušil, že na půdě je ukrytý R. L. se sekyrou. Zdenka čekala, až její snoubenec usne dostatečně tvrdě a potom dala znamení R. L., který sešel dolů a spícího vojáka zákeřně ubil sekyrou. Tělo potom dvojice rozřezala a naházela do potoka. Zdena Mizerovská a R. L. byli odsouzeni k trestu smrti, Zdenina kamarádka A. V. vyslechla trest dvanácti let za mřížemi za pomoc při prvním vražedném pokusu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.