Ruka useknutá z lásky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Ruka useknutá z lásky

Zranění ruky bylo smrtelné.
Zranění ruky bylo smrtelné. (Profimedia.cz)

Soukromý zemědělec Jan L. se v únoru 1967 pohádal se s manželkou Antonií. Padlo i několik facek. Žena následně utekla k bratrovi svého manžela Karlovi L. Druhý den ráno byl Jan L. nalezen oběšený s rukou odseknutou v zápěstí.

Jan a Antonie žili v obci Malešice u Brna. Jejich manželství nebylo šťastné. Jan se rád napil, pod vlivem alkoholu byl podezíravý a nešel pro ránu daleko. Obviňoval Antonii z nevěry. Možná nebyl daleko od pravdy, po vsi se vykládalo, že Antonie má až příliš blízko právě ke svému švagrovi Karlovi L.

V kritický den, 1. února 1967, došlo mezi manželi opět k prudké hádce. Jan Antonii zbil a vyděšená žena za pomoci sousedů utekla ke Karlovi. Ještě v noci Jan k bratrovi přišel a prosil manželku, ať se vrátí. Antonie to však odmítla a řekla, že přijde až ráno. Druhý den šel údajně k bratrovi nejdřív Karel, aby zjistil, jaká je situace. Jana objevil oběšeného na traverze v chodbě. Doběhl pro Antonii a mrtvého sundali dolů. Všude kolem byla krev, protože měl useknutou ruku v zápěstí.

Detektivové milence pochopitelně podezřívali, že se Jana zbavili. Důkazy však mluvily pro sebevraždu. Jan si položil ruku na špalek a odsekl ji. Na sekyře byly jen jeho otisky. Potom si šel lehnout do postele a čekal na smrt. Když neumíral dost rychle, vzal si provaz a oběsil se. Svědčily o tom i stopy krve v komoře, kde špagát hledal. Znalec konstatoval, že by i zranění ruky bylo bez rychlé lékařské pomoci smrtelné. Jak se Jan dokázal s useknutou rukou pověsit, zůstává záhadou. Případ byl přesto uzavřen jako sebevražda.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.