Pobertu lapili všímaví občané | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pobertu lapili všímaví občané

Obchod se chmatákovi vykrást nepodařilo.
Obchod se chmatákovi vykrást nepodařilo. (Ilustrační foto ara)

Na neúspěšnou noční zlodějskou výpravu do krámku s potravinami ve Štětí na Litoměřicku zřejmě nikdy nezapomene mladý chmaták (23). Za poněkud zvláštních okolností totiž skončil v rukou severočeských kriminalistů.

Dlouhoprsťák si vybral prodejnu spotřebního družstva Jednota. Pod rouškou noci se počátkem června 1969 vydal za zlodějnou, a tím pádem bezpracným ziskem. Zpočátku všechno běželo jako po másle. Mladý poberta se vloupal do obchodu, kde si do připravených tašek nabral zboží, co hrdlo ráčilo. Kromě toho si vzal i 710 tehdejších korun, které našel ve vypáčené pokladně. Nebylo to málo s ohledem na fakt, že na tuto sumu se tehdy muselo poctivě pracovat zhruba čtrnáct dnů. Zbývalo jediné – tiše zmizet ve tmě. To už se ale nepoctivci nepodařilo. Na noční hodiny nezvyklý pohyb v krámku upoutal pozornost všímavého nespavce, který si na pomoc přivolal posily. Občané si pak pro zloděje došli, popadli ho za límec a ničemník neměl nejmenší šanci na útěk. Byl nakonec rád, že přijela přivolaná hlídka Bezpečnosti, která si ho z rukou nazlobených zákazníků převzala. Skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.