Hostinský pobodal nevěrnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hostinský pobodal nevěrnici!

Partnerskou krizi se rozhodl vyřešit s nožem v ruce.
Partnerskou krizi se rozhodl vyřešit s nožem v ruce. (ilustrační foto ara)

Dramatický rozchod s bývalou družkou Lenkou M. neunesl roku 1965 Martin T. (38), vedoucí pohostinství v jihomoravských Bučovicích. Vyrukoval na ni s kuchyňským nožem.

Žena se zakoukala do někoho jiného a nakonec od Martina T. odešla nadobro. Hostinský se přes rozpad vztahu nedokázal přenést. Když pochopil, že Lenka M. myslí rozchod vážně, vytáhl na ni nůž. Naštěstí se mu vražedný útok nepodařilo dokonat. Žena přežila a podruhé se tak narodila. Martin T. si tím »vysloužil« trestní stíhání pro pokus vraždy. Vzhledem k tomu, že oběť přežila, útočníka mohla identifikovat.

Hostinský z Bučovic skončil ve vazbě. V říjnu a na začátku listopadu 1965 pak u okresního soudu ve Vyškově probíhalo hlavní líčení. Jak 6. listopadu informoval denní tisk, soud neměl o vině obžalovaného Martina T. nejmenší pochyby. Poslal ho do vězení na deset let. Trest si pak odsouzený zločinec odpykal v kriminálu s ostrahou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.