Zedník uhořel v trafice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Zedník uhořel v trafice!

Zapálená cigareta způsobila tragický požár.
Zapálená cigareta způsobila tragický požár. (foto: ara)

Hořící cigareta se stala osudnou neopatrnému zedníkovi Juliu P. (†45) ze středočeské Trnové. Ten uhořel na konci srpna 1935 ve spánku, když mu nad hlavou vzplála střecha trafiky ve Skochovicích u Vraného nad Vltavou, kde nocoval.

O tragickém úmrtí informoval 1. září 1935 deník Polední list. „Julius P. byl dlouho bez práce. Minulý týden dostal práci při podezdívce mostu. V pátek dostal první výplatu, kterou oslavil v restauraci U Hartmanů. Zůstal tam do půlnoci, vypil čtyři piva. Po půlnoci se odebral do tabáční budky Stanislava Š., který zedníkovi dovolil přespat, aby nemusel jít hodinu pěšky domů. Š. uložil P. na pohovku a šel domů. P. pak tvrdě usnul s hořící cigaretou,“ psali doboví novináři.

Od cigarety se vzňala pohovka a nakonec shořela celá bouda. Nebohý Julius P. zanechal na světě zoufalou vdovu a tři osiřelé nezaopatřené děti. Četnictvo ve Vraném nad Vltavou, které neštěstí vyšetřovalo, ze smrti Julia P. nikoho neobvinilo. Tragédii zavinil pouze on sám.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.