Uškrtil seniorku a vybílil její byt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Uškrtil seniorku a vybílil její byt!

Nebohou seniorku vrah uškrtil.
Nebohou seniorku vrah uškrtil. (Ilustrační foto scom)

Seniorku Hermínu D. (†65) uškrtil v listopadu 1938 Viktor K. (28) přímo v jejím bytě na pražském Žižkově. Těsně po vraždě vyrušil mordýře syn oběti Pavel D.

Viktor K. neměl s nebohou seniorkou slitování. „Pachatel vdovu nejdříve udeřil pěstí mezi oči a poté uškrtil. Při prohledávání bytu byl překvapen příchodem syna zavražděné. I toho srazil k zemi, načež utekl. Při honičce po ulicích byl chycen. V kapse měl celý lup,“ napsal dobový tisk.

Ukázalo se, že vrah, bytem v obci Kryry na Podbořansku, býval svého času obchodním zástupcem, a dokonce přítelem Pavla D., renomovaného zubního technika. Věděl o majetku, který Hermína D. přechovávala ve svém bytě, a rozhodl se ho za každou cenu uloupit. S sebou si odnesl lup v podobě briliantů za 16 tisíc tehdejších korun, zlatého náramku a 4 tisíc korun v hotovosti. Neradoval se z něj však dlouho. Za způsobenou smrt a loupežné přepadení byl postaven před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.