Přepadená pošťačka se bránila pohrabáčem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přepadená pošťačka se bránila pohrabáčem!

Žena neohroženě vytáhla na lupiče pohrabáč.
Žena neohroženě vytáhla na lupiče pohrabáč. (Ilustrační foto scom)

Ranami pěstí do obličeje se snažil v lednu 1968 lupič srazit k zemi vedoucí poštovního úřadu v Blatnici poblíž středoslovenského města Martina. Chtěl poštu vyloupit. Neohrožená žena se ubránila železným pohrabáčem.

Žena měla štěstí, že se na poště v šedesátých letech minulého století stále ještě topilo v kamnech. „Neznámý muž využil doby, kdy na poštovném úřadě nebyli žádní občané, a pod pohrůžkou násilí požadoval, aby mu vedoucí vydala peníze. Lupič úřednici několikrát udeřil pěstí do obličeje. Neohrožená a duchapřítomná žena ke své obraně použila pohrabáč od kamen a útočníka několikrát udeřila,“ popsal přepadení dobový tisk. Když lupič viděl, že se žena aktivně brání, už se ji neodvážil bít. Dost možná si tím zachránila život.

Pachatele (25) z Blatnice dopadli příslušníci Veřejné bezpečnosti ještě téhož dne. Měl za sebou už soudní stíhání pro podobnou trestnou činnost. Uloupené peníze policisté zajistili do posledního haléře, darebák ještě nestačil utratit ani korunu. U soudu pak lump čelil obžalobě z trestného činu loupeže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.